Гарбузовий суп-пюре класичний – 10 рецептів з фото покроково
Покроковий рецепт приготування гарбузового супу-пюре з куркою
Курячий суп-пюре з гарбузом і солодким болгарським перцем виходить наваристим, ситний і дуже поживним. Такий суп можна вживати при застуді, присутність у страві цибулі, часнику, курятини та спецій благотворно впливає на організм.
Час готування: 1 год.
Порцій: 8.
Інгредієнти:
Курка – 300 г;
Гарбуз – 780 г;
Помідори – 0,5 кг;
Перець солодкий болгарський – 1 шт.;
Цибуля ріпчаста – 2 шт.;
Часник – 2 зубчики;
Морква – 180 г;
Лавровий Лист – 2 шт.;
Зелень – 8 г;
Перець горошком – 5 шт.;
Сіль, чорний мелений перець – за смаком.
Процес приготування:
Зварити бульйон на курятині: курку залити водою, дати закипіти. Прибрати піну, додати сіль і лавровий лист, горошини перцю, цілу очищену миту моркву. Знизити вогонь до слабкого і готувати близько 45 хв. Після закінчення варіння прибрати лавровий лист і горошини перцю з каструлі.
Одночасно з цим нагріти духовку до 200 градусів, нарізати шматки гарбуза великими кубиками, нарізати таким же чином помідори, цибулю і перець, з якого необхідно прибрати насіння. Змастити деко олією, розкласти по ньому овочі. Присипати дрібно порізаною зеленню, подрібненим зубчиком часнику. Запікати близько 35 хв., час від часу відкриваючи духовку і перемішуючи.
Зняти шматки овочів з дека і скласти їх в каструлю, додати туди ж морква, яка варилася в бульйоні, один очищений зубчик часнику і близько 60-70 мл бульйону. Курку нарізати дрібними шматочками і також покласти до овочів.
За допомогою заглибного блендера пробити овочі з м’ясом до стану однорідного гладкого пюре.
До пюре влити залишки бульйону, довести до кипіння. Варити на помірному вогні, постійно заважаючи і не даючи пригоріти, поки волога не випарується до потрібної консистенції супу.