Гарбузовий суп-пюре класичний – 10 рецептів з фото покроково

Покроковий рецепт приготування гарбузового супу-пюре з куркою

Курячий суп-пюре з гарбузом і солодким болгарським перцем виходить наваристим, ситний і дуже поживним. Такий суп можна вживати при застуді, присутність у страві цибулі, часнику, курятини та спецій благотворно впливає на організм.

Час готування: 1 год.

Порцій: 8.

Інгредієнти:

  • Курка – 300 г;
  • Гарбуз – 780 г;
  • Помідори – 0,5 кг;
  • Перець солодкий болгарський – 1 шт.;
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.;
  • Часник – 2 зубчики;
  • Морква – 180 г;
  • Лавровий Лист – 2 шт.;
  • Зелень – 8 г;
  • Перець горошком – 5 шт.;
  • Сіль, чорний мелений перець – за смаком.

Процес приготування:

  • Зварити бульйон на курятині: курку залити водою, дати закипіти. Прибрати піну, додати сіль і лавровий лист, горошини перцю, цілу очищену миту моркву. Знизити вогонь до слабкого і готувати близько 45 хв. Після закінчення варіння прибрати лавровий лист і горошини перцю з каструлі.
  • Одночасно з цим нагріти духовку до 200 градусів, нарізати шматки гарбуза великими кубиками, нарізати таким же чином помідори, цибулю і перець, з якого необхідно прибрати насіння. Змастити деко олією, розкласти по ньому овочі. Присипати дрібно порізаною зеленню, подрібненим зубчиком часнику. Запікати близько 35 хв., час від часу відкриваючи духовку і перемішуючи.
  • Зняти шматки овочів з дека і скласти їх в каструлю, додати туди ж морква, яка варилася в бульйоні, один очищений зубчик часнику і близько 60-70 мл бульйону. Курку нарізати дрібними шматочками і також покласти до овочів.
  • За допомогою заглибного блендера пробити овочі з м’ясом до стану однорідного гладкого пюре.
  • До пюре влити залишки бульйону, довести до кипіння. Варити на помірному вогні, постійно заважаючи і не даючи пригоріти, поки волога не випарується до потрібної консистенції супу.
  • Подавати суп-пюре з гарбуза з куркою гарячим.
  • Приємного апетиту!