Гарбузовий суп-пюре класичний – 10 рецептів з фото покроково

Як приготувати смачний гарбузовий суп-пюре з молоком?

Суп у вигляді пюре з гарбуза з додаванням молока виходить дуже ніжним, він чудово підійде як перше блюдо маленьким дітям. В якості зелені добре підходить до даного страві звичайний кріп.

Час готування: 1 год.

Порцій: 4.

Інгредієнти:

  • Гарбуз – 360 г;
  • Молоко – 100 мл;
  • Масло вершкове – 3 ст. л.;
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка;
  • Овочевий бульйон – 400 мл;
  • Часник – 1 зубчик;
  • Насіння гарбуза очищені – 30 г;
  • Олія соняшникова – 2 ст. л.;
  • Мускатний горіх – 1 щіпка;
  • Кріп – 6 м;
  • Сіль – за своїм смаком.

Процес приготування:

  • Часник з цибулею очистити і промити в холодній воді. Цибулю нарізати півкільцями, часточку часнику порізати уздовж.
  • Посмажити овочі в соняшниковій олії до м’якості, часник прибрати і викинути, він більше не потрібен.
  • З гарбуза зняти шкірку, видалити волокна і насіння. Нарізати гарбуз шматочками.
  • Додати в сковороду до овочів гарбуз, сіль, мускатний горіх і воду, тушкувати до м’якості всіх інгредієнтів.
  • Вміст сковороди перекласти в каструлю, влити бульйон, молоко і розтоплене вершкове масло. Пробити заглибним блендером до повної однорідності, можна протерти через сито.
  • Довести суп-пюре до кипіння і прибрати з плити.
  • Кріп вимити, обсушити і дрібно нашаткувати ножем. Очищені гарбузове насіння відправити на 5 хв. в заздалегідь розігріту до 170 градусів духовку. Остудити і порізати гострим ножем на невеликі шматочки. Розлити готове гаряче перше блюдо з гарбуза по тарілках, прикрасити зеленню і гарбузовим насінням.
  • Приємного апетиту!