Гарбузовий суп-пюре класичний – 10 рецептів з фото покроково
Як приготувати смачний гарбузовий суп-пюре з молоком?
Суп у вигляді пюре з гарбуза з додаванням молока виходить дуже ніжним, він чудово підійде як перше блюдо маленьким дітям. В якості зелені добре підходить до даного страві звичайний кріп.
Час готування: 1 год.
Порцій: 4.
Інгредієнти:
Гарбуз – 360 г;
Молоко – 100 мл;
Масло вершкове – 3 ст. л.;
Цибуля ріпчаста – 1 головка;
Овочевий бульйон – 400 мл;
Часник – 1 зубчик;
Насіння гарбуза очищені – 30 г;
Олія соняшникова – 2 ст. л.;
Мускатний горіх – 1 щіпка;
Кріп – 6 м;
Сіль – за своїм смаком.
Процес приготування:
Часник з цибулею очистити і промити в холодній воді. Цибулю нарізати півкільцями, часточку часнику порізати уздовж.
Посмажити овочі в соняшниковій олії до м’якості, часник прибрати і викинути, він більше не потрібен.
З гарбуза зняти шкірку, видалити волокна і насіння. Нарізати гарбуз шматочками.
Додати в сковороду до овочів гарбуз, сіль, мускатний горіх і воду, тушкувати до м’якості всіх інгредієнтів.
Вміст сковороди перекласти в каструлю, влити бульйон, молоко і розтоплене вершкове масло. Пробити заглибним блендером до повної однорідності, можна протерти через сито.
Довести суп-пюре до кипіння і прибрати з плити.
Кріп вимити, обсушити і дрібно нашаткувати ножем. Очищені гарбузове насіння відправити на 5 хв. в заздалегідь розігріту до 170 градусів духовку. Остудити і порізати гострим ножем на невеликі шматочки. Розлити готове гаряче перше блюдо з гарбуза по тарілках, прикрасити зеленню і гарбузовим насінням.