Гарбузовий суп-пюре класичний – 10 рецептів з фото покроково
Ароматний гарбузовий суп-пюре з кокосовим молоком
Ароматний суп-пюре з гарбуза з кокосовим молоком і вершками доповнено шматочками сиру Камамбер, підкреслює солодкий яскравий смак гарбуза. Якщо не вдалося знайти кунжутне масло можна замінити оливковою.
Час готування: 35 хв.
Порцій: 3.
Інгредієнти:
Гарбуз – 0,5 кг;
Молоко кокосове – 110 мл;
Вершки жирні 33 % ‑ 70 мл;
Цибуля ріпчаста – 2 шт.;
Насіння гарбуза – 90 г;
Сир Камамбер – 110 г;
Масло кунжутне – 1 ст. л.;
Олія соняшникова – 4 ст. л.;
Сіль – на смак;
Перець білий – по своєму смаку.
Процес приготування:
Очистити гарбуз від шкірки, нарізати брусочками, видаливши волокна з насінням. Цибулини очистити і нарізати кубиками середнього розміру. Обсмажити в соняшниковій олії спочатку цибулю до м’якості і рум’яного кольору, потім додати шматочки гарбуза, посолити. Влити до овочів трохи води, тушкувати на середньому вогні близько 20 хв, помішуючи.
Приготовившиеся овочі перекласти в чашу блендера, додати кунжутне масло, жирні вершки. Пробити блендером до повної однорідності (стан пюре).
Одержану гладеньку масу влити в каструлю, поставити на помірний вогонь. Додати кокосове молоко, варити близько 5 хв, не забуваючи заважати. Знову підсолити і поперчити суп його за своїм смаком.
Почищені гарбузове насіння викласти на деко і відправити на 5 хв. в духовку, заздалегідь нагріту до 170 градусів. Сир нарізати а невеликими шматочками у формі трикутників.
Доведений до кипіння суп-пюре розлити по порційним супницам, прикрасити шматочками сиру і насінням. Накапати по пару крапель кокосового молока і подавати до столу в гарячому стані.