Гарбузовий суп-пюре класичний – 10 рецептів з фото покроково
Гарбузовий суп-пюре з сиром і сухариками
Класика гарбузового супу-пюре включає в себе додавання сиру і сухарів, так це блюдо подається в багатьох ресторанах. Часникові сухарики потрібно зробити самостійно на основі батона, це не забере багато часу.
Час приготування: 45 хв.
Порцій: 3.
Інгредієнти:
Гарбуз – 320 г;
Сир твердий – 40 г;
Картопля – 2 шт.;
Часник – 3 зубчики;
Цибуля ріпчаста – 1 шт.;
Хліб білий – 2 скибки;
Морква – 0,5 шт.;
Масло вершкове – 35 г;
Куркума – 1 ст. л.;
Сметана жирна – 2 ст. л.;
Орегано сушений – 1 ч. л.;
Сіль – 1 ч. л.;
Кріп – 9 р.
Процес приготування:
Приготувати продукти для супу: очистити цибулю, часник, моркву і картоплю, зняти шкірку з гарбуза.
Почищений гарбуз нарізати великими кубиками, так само нарізати і картоплю.
Моркву і цибулю нарізати дрібними кубиками.
Влити в каструлю 1 л води, довести її до кипіння. Покласти у воду морква, цибуля, гарбуз і картоплю, варити до готовності.
З скибочок батона зрізати скоринку, нарізати сам м’якуш кубиками.
У сковороді розпустити вершкове масло.
Часник дрібно нарізати або натерти на дрібній тертці. У сковороду з олією викласти кубики батона, смажити до моменту, поки шматочки не підсохнуть. За 1 хв. до закінчення обжарювання покласти часник і перемішати.
Сир нарізати кубиками, кріп промити, підсушити і дрібно нашаткувати.
Каструлю з овочами прибрати з плити, злити зайву воду, щоб не отримати занадто рідкий суп. Додати в каструлю сіль, куркуму і орегано. При бажанні можна додати зовсім небагато меленого червоного перцю.
Пробити суп заглибним блендером до однорідності. Можна додати трохи насіння гарбуза або волоських горіхів.
Покласти в готовий суп сметану, перемішати.
Розлити гарячий суп-пюре з окремих глиняним плошкам.
Відразу ж додати кубики сиру і зелень. Прибрати миску в розігріту духовку на 10 хвилин, щоб сир розплавився.
Остаточний варіант супу посипати сухариками з часниковим смаком.