Гарбузовий суп-пюре класичний – 10 рецептів з фото покроково

Гарбузовий суп-пюре з сиром і сухариками

Класика гарбузового супу-пюре включає в себе додавання сиру і сухарів, так це блюдо подається в багатьох ресторанах. Часникові сухарики потрібно зробити самостійно на основі батона, це не забере багато часу.

Час приготування: 45 хв.

Порцій: 3.

Інгредієнти:

  • Гарбуз – 320 г;
  • Сир твердий – 40 г;
  • Картопля – 2 шт.;
  • Часник – 3 зубчики;
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • Хліб білий – 2 скибки;
  • Морква – 0,5 шт.;
  • Масло вершкове – 35 г;
  • Куркума – 1 ст. л.;
  • Сметана жирна – 2 ст. л.;
  • Орегано сушений – 1 ч. л.;
  • Сіль – 1 ч. л.;
  • Кріп – 9 р.

Процес приготування:

  • Приготувати продукти для супу: очистити цибулю, часник, моркву і картоплю, зняти шкірку з гарбуза.
  • Почищений гарбуз нарізати великими кубиками, так само нарізати і картоплю.
  • Моркву і цибулю нарізати дрібними кубиками.
  • Влити в каструлю 1 л води, довести її до кипіння. Покласти у воду морква, цибуля, гарбуз і картоплю, варити до готовності.
  • З скибочок батона зрізати скоринку, нарізати сам м’якуш кубиками.
  • У сковороді розпустити вершкове масло.
  • Часник дрібно нарізати або натерти на дрібній тертці. У сковороду з олією викласти кубики батона, смажити до моменту, поки шматочки не підсохнуть. За 1 хв. до закінчення обжарювання покласти часник і перемішати.
  • Сир нарізати кубиками, кріп промити, підсушити і дрібно нашаткувати.
  • Каструлю з овочами прибрати з плити, злити зайву воду, щоб не отримати занадто рідкий суп. Додати в каструлю сіль, куркуму і орегано. При бажанні можна додати зовсім небагато меленого червоного перцю.
  • Пробити суп заглибним блендером до однорідності. Можна додати трохи насіння гарбуза або волоських горіхів.
  • Покласти в готовий суп сметану, перемішати.
  • Розлити гарячий суп-пюре з окремих глиняним плошкам.
  • Відразу ж додати кубики сиру і зелень. Прибрати миску в розігріту духовку на 10 хвилин, щоб сир розплавився.
  • Остаточний варіант супу посипати сухариками з часниковим смаком.
  • Приємного апетиту!