Гарбузовий суп-пюре класичний – 10 рецептів з фото покроково
Як зварити смачний суп-пюре з гарбуза в мультиварці?
Вершковий суп-пюре з гарбуза в мультиварці хороший не тільки швидкістю і простотою приготування, але і тим, що не доведеться витрачатися на жирні дорогі вершки, підійдуть звичайні недорогі вершки жирністю 10 %.
Час готування: 1 год.
Порцій: 3.
Інгредієнти:
Гарбуз – 440 г;
Бульйон курячий – 440 мл;
Часник – 2 зубчики;
Морква – 1 шт.;
Масло вершкове – 35 г;
Сіль, прянощі – за смаком;
Вершки 10 % ‑ 110 мл
Процес приготування:
Очищені моркву і гарбуз нарізати кубиками, почистити часник. На дно чаші мультиварки викласти вершкове масло і нарізану кубиками моркву. Встановити режим гасіння, закрити кришку і тушкувати близько 20 хвилин, поки морква не стане м’якою.
Часник дрібно порізати ножем або натерти на дрібній тертці.
Додати часник в чашу до моркви і продовжити приготування, перемішавши.
Гарбуз викласти в каструлю до моркви і залити все бульйоном. Встановити програму «Суп» і готувати з закритою кришкою близько 40 хв.
Коли програма припинить свою роботу, відкрити кришку мультиварки і пюрировать суп заглибним блендером до повністю гладкої консистенції.
Влити в суп вершки.
Розмішати блюдо, додати при необхідності сіль і приправи.
Готову страву розлити по порційним супницам і подавати в гарячому вигляді, прикрасивши за бажанням гарбузовим насінням, кунжутом або зеленню.