Гарбузовий суп-пюре класичний – 10 рецептів з фото покроково

Як зварити смачний суп-пюре з гарбуза в мультиварці?

Вершковий суп-пюре з гарбуза в мультиварці хороший не тільки швидкістю і простотою приготування, але і тим, що не доведеться витрачатися на жирні дорогі вершки, підійдуть звичайні недорогі вершки жирністю 10 %.

Час готування: 1 год.

Порцій: 3.

Інгредієнти:

  • Гарбуз – 440 г;
  • Бульйон курячий – 440 мл;
  • Часник – 2 зубчики;
  • Морква – 1 шт.;
  • Масло вершкове – 35 г;
  • Сіль, прянощі – за смаком;
  • Вершки 10 % ‑ 110 мл

Процес приготування:

  • Очищені моркву і гарбуз нарізати кубиками, почистити часник. На дно чаші мультиварки викласти вершкове масло і нарізану кубиками моркву. Встановити режим гасіння, закрити кришку і тушкувати близько 20 хвилин, поки морква не стане м’якою.
  • Часник дрібно порізати ножем або натерти на дрібній тертці.
  • Додати часник в чашу до моркви і продовжити приготування, перемішавши.
  • Гарбуз викласти в каструлю до моркви і залити все бульйоном. Встановити програму «Суп» і готувати з закритою кришкою близько 40 хв.
  • Коли програма припинить свою роботу, відкрити кришку мультиварки і пюрировать суп заглибним блендером до повністю гладкої консистенції.
  • Влити в суп вершки.
  • Розмішати блюдо, додати при необхідності сіль і приправи.
  • Готову страву розлити по порційним супницам і подавати в гарячому вигляді, прикрасивши за бажанням гарбузовим насінням, кунжутом або зеленню.
  • Приємного апетиту!