Гарбузовий суп-пюре класичний – 10 рецептів з фото покроково
Дуже смачний гарбузовий суп-пюре, зварену на бульйоні
Якщо після варіння курки залишився бульйон, на ньому можна приготувати смачний суп-пюре з гарбуза з медом і чебрецем. Смак виходить дуже багатогранним, з солодкими, пряними і солоними нотами.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 4.
Інгредієнти:
Гарбуз з морозильника – 210 г;
Цибуля ріпчаста – 1 головка;
Масло вершкове – 140 г;
Бульйон курячий – 170 мл;
Цибуля-порей – 130 г;
Лимон – 0,5 шт.;
Мед – 1 ст. л.;
Лавровий Лист – 1 шт.;
Чебрець – 3 гілочки;
Перець чорний, сіль – за своїм смаком.
Процес приготування:
У каструлі розпустити третину вершкового масла. Нарізати цибулю-порей і ріпчасту цибулю, а шматочками, додати олію, посолити і залишити пассироваться, час від часу перемішуючи.
Коли цибуля обсмажиться, потрібно викласти до нього заморожену гарбуз, залити все гарячим бульйоном, покласти лавровий листок і мед. Готувати на середньому вогні 5 хв. до готовності гарбуза.
Готовий суп-пюре з гарбуза пробити в блендері до повністю однорідної консистенції, діставши з нього попередньо лавровий лист. Спробувати, додати сіль, змолоти чорний перець і додати щіпку. Влити сік половини лимона і ще раз пюрировать все блендером.
Окремо в каструльці розтопити залишки вершкового масла, зняти листочки з 3 гілочок чебрецю. Коли масло закипить, кинути в нього листочки чебрецю і знизити вогонь. Прогрівати пряність в олії близько 1 хв.
Перелити суп в тарілки, додати в кожну по 1 ст. л. масла, ароматизованого чебрецем. Подавати з грінками або скибочкою чорного житнього хліба.