Гарбузовий суп-пюре класичний – 10 рецептів з фото покроково
Дієтичний гарбузовий суп-пюре (пп рецепт)
Легкий дієтичний овочевий супчик, в якому відсутні вершки і велика кількість вершкового масла і сиру. Таке блюдо дозволить смачно харчуватися під час дієти і урізноманітнити своє меню новими смаками.
Час приготування: 55 хв.
Порцій: 4.
Інгредієнти:
Гарбуз – 450 г;
Цибуля ріпчаста – 1 шт.;
Картопля – 2 шт.;
Буряк – 1 шт.;
Морква – 1 шт.;
Олія оливкова – 35 мл;
Сік лимона – 1,5 ст. л.;
Цукровий пісок – 1 ст. л.;
Сіль – за своїм смаком.
Процес приготування:
Гарбуз промити, зняти з одного боку капелюшок. За допомогою ложки дістати м’якоть, волокна з насінням видалити.
Нарізати м’якоть гарбуза на невеликі шматочки ножем.
У каструлю налити оливкову олію, додати гарбуз. Обсмажувати гарбуз до м’якості, якщо потрібно, додати невелику кількість води.
Моркву і картоплю зварити в мундирі. Поки овочі варяться, поставити гарбуз на каструлю зверху, щоб пропарити її зсередини (щоб повністю витягнути м’якоть).
Цибулю нарізати дрібними шматочками і обсмажити в рослинній олії до рум’яного кольору.
Буряк зварити, очистити, нарізати кубиками і обсмажити в маслі з додаванням солі і соку лимона. Коли піде вся волога, всипати цукровий пісок. Обсмажувати близько 3-5 хв.
Гарбуз, яка пропарювалася на каструлі, охолодити, повністю выскрести залишки м’якоті.
Морква з картоплею очистити і нарізати, додати всю гарбуз, сіль, прянощі за смаком і обсмажену цибулю. Пробити заглибним блендером до повної однорідності. Якщо маса дуже густа, додати воду з овочевого бульйону. Розлити суп-пюре з гарбуза по тарілках, при подачі посипати шматочками карамелізованою буряків. Подавати з гречаними або житніми хлібцями.