Форель, запечена у фользі в духовці – 10 смачних рецептів покроково з фото
Соковита форель, запечена з сиром
Форель в духовці з сиром – дуже смачний і простий рецепт запеченої рибки. Сирна скоринка надає страві особливу чарівність, а філе форелі виходить неймовірно ніжним і соковитим. Порадуйте своїх рідних корисним і апетитним вечерею!
Порції: 4
Час приготування: 45 хв.
Інгредієнти:
Форель – 800 гр.
Сир твердий – 250 гр.
Цибуля – 1 шт.
Оливкова олія – 3 ст.
Лимонний сік – ½ шт.
Сіль, перець – за смаком.
Процес приготування:
Форель промиваємо, видаляємо нутрощі і нарізаємо на кілька шматочків.
Змастимо рибу оливковою олією, а потім натремо її сіллю і перцем. Щоб рибка встигла просочитися, залишимо її так на 15 хв.
В цей час поріжемо цибулю півкільцями.
Сир натремо на дрібній тертці.
На форму для запікання викладаємо фольгу. Змащуємо її оливковою олією. Кладемо зверху форель і скроплюємо її соком половинки лимона.
Кладемо наверх цибульні півкільця. І в завершенні засипаємо все сиром.
Духову піч розігріваємо до 180 градусів. Загортаємо страва повністю у фольгу так, щоб вийшов конвертик. Ставимо його в духовку. Запікаємо півгодини. Потім розкриваємо фольгу і тримаємо рибу в духовці ще 5 хв., щоб утворилася золотава скоринка.