Форель, запечена у фользі в духовці – 10 смачних рецептів покроково з фото

 Соковита форель, запечена з сиром

Форель в духовці з сиром – дуже смачний і простий рецепт запеченої рибки. Сирна скоринка надає страві особливу чарівність, а філе форелі виходить неймовірно ніжним і соковитим. Порадуйте своїх рідних корисним і апетитним вечерею!

Порції: 4

Час приготування: 45 хв.

Інгредієнти:

  • Форель – 800 гр.
  • Сир твердий – 250 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Оливкова олія – 3 ст.
  • Лимонний сік – ½ шт.
  • Сіль, перець – за смаком.

Процес приготування:

  • Форель промиваємо, видаляємо нутрощі і нарізаємо на кілька шматочків.
  • Змастимо рибу оливковою олією, а потім натремо її сіллю і перцем. Щоб рибка встигла просочитися, залишимо її так на 15 хв.
  • В цей час поріжемо цибулю півкільцями.
  • Сир натремо на дрібній тертці.
  • На форму для запікання викладаємо фольгу. Змащуємо її оливковою олією. Кладемо зверху форель і скроплюємо її соком половинки лимона.
  • Кладемо наверх цибульні півкільця. І в завершенні засипаємо все сиром.
  • Духову піч розігріваємо до 180 градусів. Загортаємо страва повністю у фольгу так, щоб вийшов конвертик. Ставимо його в духовку. Запікаємо півгодини. Потім розкриваємо фольгу і тримаємо рибу в духовці ще 5 хв., щоб утворилася золотава скоринка.
  • Приємного апетиту!