Форель, запечена у фользі в духовці – 10 смачних рецептів покроково з фото

Покроковий рецепт приготування форелі у фользі з лимоном

Форель у фользі з лимоном – відмінне, дуже корисне блюдо для смачного сімейного вечері. Рибка виходить ніжною і поживною, а готувати її одне задоволення! Ваші рідні точно оцінять ваші старання! Готуйтеся отримувати компліменти!

Порції: 4

Час приготування: 45 хв.

Інгредієнти:

  • Форель – 1 шт.
  • Лимон – ½ шт.
  • Зелень -1 пучок.
  • Сіль, перець – за смаком.
  • Оливкова олія – 5 ст.

Процес приготування:

  • Рибу очищаємо від луски, розрізаємо черевце і видаляємо ножем зябра, промиваємо форель і просушуємо паперовими рушниками.
  • Зверху риби, з двох сторін зробимо кілька надрізів, а потім натремо форель оливковим маслом, спеціями і сіллю. Щоб риба добре промаринувалася залишимо її приблизно на 20 хв.
  • В цей час промиємо зелень і дрібно її покрошим, а половинку лимона поріжемо півкільцями.
  • Тепер покладемо кілька лимонок в черевце форелі. І пару вставимо в надрізи.
  • Деко застеляємо фольгою і промазуємо її оливковою олією. Кладемо на неї форель і повністю загорнути рибу фольгою.
  • Духову піч розігріваємо при температурі 200 градусів. Ставимо деко на 20 хв. Якщо ви хочете рум’яну скоринку, то за 5 хв. до готовності, розгорніть фольгу.
  • Посипаємо готову рибку зеленню.
  • Приємного апетиту!