Форель, запечена у фользі в духовці – 10 смачних рецептів покроково з фото
Покроковий рецепт приготування форелі у фользі з лимоном
Форель у фользі з лимоном – відмінне, дуже корисне блюдо для смачного сімейного вечері. Рибка виходить ніжною і поживною, а готувати її одне задоволення! Ваші рідні точно оцінять ваші старання! Готуйтеся отримувати компліменти!
Порції: 4
Час приготування: 45 хв.
Інгредієнти:
Форель – 1 шт.
Лимон – ½ шт.
Зелень -1 пучок.
Сіль, перець – за смаком.
Оливкова олія – 5 ст.
Процес приготування:
Рибу очищаємо від луски, розрізаємо черевце і видаляємо ножем зябра, промиваємо форель і просушуємо паперовими рушниками.
Зверху риби, з двох сторін зробимо кілька надрізів, а потім натремо форель оливковим маслом, спеціями і сіллю. Щоб риба добре промаринувалася залишимо її приблизно на 20 хв.
В цей час промиємо зелень і дрібно її покрошим, а половинку лимона поріжемо півкільцями.
Тепер покладемо кілька лимонок в черевце форелі. І пару вставимо в надрізи.
Деко застеляємо фольгою і промазуємо її оливковою олією. Кладемо на неї форель і повністю загорнути рибу фольгою.
Духову піч розігріваємо при температурі 200 градусів. Ставимо деко на 20 хв. Якщо ви хочете рум’яну скоринку, то за 5 хв. до готовності, розгорніть фольгу.