Форель, запечена у фользі в духовці – 10 смачних рецептів покроково з фото

Ніжна і ароматна форель, запечена шматочками у фользі

Форель шматочками в фользі – неймовірно смачне блюдо, яке відмінно підійде для свята або сімейного вечері. М’ясо форелі виходить дуже соковитим і ніжним. Апетит від такої рибки тільки розіграється!

Порції: 4

Час приготування: 30 хв.

Інгредієнти:

  • Форель – 1 шт.
  • Лимон – 1 шт.
  • Олія оливкова – 100 гр.
  • Приправа для риби – на смак.
  • Сіль, перець – за смаком.

Процес приготування:

  • Форель чистимо і видаляємо зябра. Рибу розрізаємо на кілька опціональних шматочків.
  • Змащуємо кожен шматочок оливковою олією і промазуємо сіллю, перцем і спеціальної приправою для риби.
  • Беремо фольгу, змащуємо оливковою олією і викладаємо на неї форель. Збризкуємо шматочки лимонним соком. Загортаємо повністю у фольгу і ставимо в духову піч на 15 хвилин при температурі 220 градусів. За кілька хвилин до готовності розгортаємо фольгу і даємо верху добре зарум’яниться.
  • Порада: страва стане ще смачніше, якщо подати запечену форель разом з овочами, брокколі, стручковою квасолею або спаржею.

    Приємного апетиту!