Форель, запечена у фользі в духовці – 10 смачних рецептів покроково з фото

Покроковий рецепт приготування форелі у вершках

Форель у вершках у фользі – це дуже смачний рецепт неймовірно корисною риби! Вершки зроблять м’ясо форелі ще ніжніше так, що воно буде просто танути в роті. Дуже апетитне і корисне блюдо. Обов’язково побалуйте своїх рідних!

Порції:4

Час готування: 60 хв

Інгредієнти:

  • Форель – 600 гр.
  • Лимонний сік -50 мл
  • Оливкова олія – 5 ст.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Вершки – 60 мл
  • Кріп – за смаком.
  • Сіль, перець – за смаком.

Процес приготування:

  • Форель очищаємо від шкірки і ріжемо на шматочки. Змащуємо її оливковою олією.
  • В тарілці змішуємо вершки і перець з сіллю. Занурюємо шматочки форелі в вершки цілком. І залишаємо на 20 хв., щоб рибка промаринувалася.
  • Цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо півкільцями або трохи дрібніше.
  • В окремій тарілці змішуємо лимонний сік і нарізану цибулю.
  • На форму для запікання кладемо фольгу. Викладаємо шматочки форелі, на них кладемо цибулю з лимонним соком. І заливаємо вершки.
  • Закриваємо фольгу. Ставимо страву в духову піч на півгодини запікати при температурі 180 градусів.
  • Кріп промиваємо і дрібно нарізаємо.
  • Дістаємо форель з духовий печі. Розкриваємо фольгу і посипаємо рибку зеленню.
  • Приємного апетиту!