Форель, запечена у фользі в духовці – 10 смачних рецептів покроково з фото
Як запекти стейки з форелі у фользі?
Стейки форелі у фользі – чудове блюдо з дуже поживною та корисною риби. У духовці форель виходить набагато апетитніше, ніжніше, а головне корисніше смаженої. Готувати її зовсім просто-з нею впорається навіть починаюча господиня. А ось рідні точно полюблять ваш кулінарні шедевр!
Порції: 4
Час приготування: 30 хв.
Інгредієнти:
Форель – 1 кг.
Ріпчаста цибуля – 2 шт.
Морква – 2 шт.
Біле вино – 100 гр.
Вершкове масло – 100 гр.
Оливкова олія – 5 ст.
Корінь імбиру – 10 гр.
Сіль, перець – за смаком.
Зелень (кріп, петрушка) – за смаком.
Процес приготування:
Промиваємо рибу і даємо обсохнути. Тепер очищаємо від луски, відрізаємо голову і розрізаємо форель на дві половинки по хребту. Акуратно видаляємо реберні кісточки, ріжемо рибу на кілька частин.
Замаринуем форель. Для цього змащуємо всі шматочки оливковою олією і просочуємо їх сіллю і перцем. Залишаємо на 10 хв.
Промиваємо зелень і овочі під проточною водою. Цибуля будемо нарізати кружками, а морквину можна нарізати тонкими смужками. Також наріжемо імбир на невеликі смужки приблизно в 1 див.
Беремо деко для запікання і викладаємо на неї шматок фольги. Змащуємо її оливковою олією. А зверху висипаємо, перемішуючи між собою, моркву, цибулю і імбир.
Зверху укладаємо шматочки форелі. Збризкуємо їх вином. На рибу кладемо шматочки вершкового масла, щоб верх був досить рум’яним.
Закриваємо фольгу так, щоб риба виявилася повністю захованої в неї.
Ставимо в розігріту духовку, запікаємо рибку 15 хв., температура 200-220 градусів. Коли до готовності залишається 5 хв, розгортаємо фольгу і даємо верхівці добре запектися.
Зелень промиємо і дрібно нашинкуем. Посипаємо нею форель і подаємо до столу.