Форель, запечена у фользі в духовці – 10 смачних рецептів покроково з фото
Дуже смачний рецепт форелі, запеченої в духовці з овочами
Форель у фользі з овочами – неймовірно смачне і дуже корисна страва. Форель багата необхідними амінокислотами і вітамінами, які найкраще зберігаються при запіканні. А овочі стануть найкращим гарніром і зроблять вечеря ще смачніше і корисніше.
Порції: 4
Час готування: 1 година 10 хв.
Інгредієнти:
Філе форелі – 500 гр.
Помідор – 1 шт.
Перець – 1 шт.
Цибуля – 1 шт.
Часник – 2 зуб.
Брокколі – 200 гр.
Рослинне масло – 3 ст. л.
Сіль, перець – за смаком.
Соєвий соус – 4 ст.
Лимонний сік – 2 ст.
Мед -1 ч.
Спеції для риби – 1 ч.
Процес приготування:
Готуємо маринад, яким будемо просочувати рибу. Для цього в глибокій ємності змішуємо соєвий соус, лимонний сік, ложку меду, спеції для риби, трохи солі і видавлений через прес часник.
Тепер приступаємо до філе. Його потрібно промити і зняти з нього шкірку. Потім розрізати на шматочки.
Занурюємо їх у маринад, так щоб вони повністю були покриті. Так потрібно потримати форель приблизно півгодини.
Готуємо овочі. Промиваємо їх, чистимо й нарізаємо досить великими шматочками. Помідори і перець можна порізати шматочками, а цибулю півкільцями.
Беремо форму для запікання, на дно укладаємо фольгу, змащуємо її рослинним маслом. Зверху викладаємо овочі, солимо їх і приправляємо перцем. Перемішуємо і на них викладаємо шматочки форелі. Вливаємо 3 ст. маринаду і закриваємо фольгу.
Відправляємо в духову піч і запікаємо при температурі 200 градусів 25-30хв.
Порада: якщо ви хочете, щоб скоринка форелі була золотистої, то за пару хвилин до готовності розгорніть фольгу і дайте рибі зарум’яниться.