Форель, запечена у фользі в духовці – 10 смачних рецептів покроково з фото

Дуже смачний рецепт форелі, запеченої в духовці з овочами

Форель у фользі з овочами – неймовірно смачне і дуже корисна страва. Форель багата необхідними амінокислотами і вітамінами, які найкраще зберігаються при запіканні. А овочі стануть найкращим гарніром і зроблять вечеря ще смачніше і корисніше.

Порції: 4

Час готування: 1 година 10 хв.

Інгредієнти:

  • Філе форелі – 500 гр.
  • Помідор – 1 шт.
  • Перець – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Брокколі – 200 гр.
  • Рослинне масло – 3 ст. л.
  • Сіль, перець – за смаком.
  • Соєвий соус – 4 ст.
  • Лимонний сік – 2 ст.
  • Мед -1 ч.
  • Спеції для риби – 1 ч.

Процес приготування:

  • Готуємо маринад, яким будемо просочувати рибу. Для цього в глибокій ємності змішуємо соєвий соус, лимонний сік, ложку меду, спеції для риби, трохи солі і видавлений через прес часник.
  • Тепер приступаємо до філе. Його потрібно промити і зняти з нього шкірку. Потім розрізати на шматочки.
  • Занурюємо їх у маринад, так щоб вони повністю були покриті. Так потрібно потримати форель приблизно півгодини.
  • Готуємо овочі. Промиваємо їх, чистимо й нарізаємо досить великими шматочками. Помідори і перець можна порізати шматочками, а цибулю півкільцями.
  • Беремо форму для запікання, на дно укладаємо фольгу, змащуємо її рослинним маслом. Зверху викладаємо овочі, солимо їх і приправляємо перцем. Перемішуємо і на них викладаємо шматочки форелі. Вливаємо 3 ст. маринаду і закриваємо фольгу.
  • Відправляємо в духову піч і запікаємо при температурі 200 градусів 25-30хв.
  • Порада: якщо ви хочете, щоб скоринка форелі була золотистої, то за пару хвилин до готовності розгорніть фольгу і дайте рибі зарум’яниться.

    Приємного апетиту!