Форель, запечена у фользі в духовці – 10 смачних рецептів покроково з фото

Соковита райдужна форель, запечена в духовці

Райдужна форель, запечена в духовці – прекрасне блюдо з річкового сорти форелі. Вона трохи менше морського виду, але на смак виходить просто відмінною. Її головна перевага в тому, що спеції можна майже не додавати, і рибка все одно вийде дуже соковитою, ніжною і ароматною. Справжня смакота!

Порції:4

Час приготування:40 хв.

Інгредієнти:

  • Райдужна форель – 2 шт.
  • Лимон – 1 шт.
  • Мелений перець, сіль – за смаком.
  • Зелень – за бажанням.
  • Оливкова олія – 5 ст.

Процес приготування:

  • Чистимо форель, голову можна не відрізати, а ось випатрати і видалити зябра потрібно обов’язково. Промиваємо і даємо рибці обсохнути.
  • Промиваємо та нарізаємо кільцями лимон.
  • Зелень також промиваємо і дрібно нарізаємо.
  • Форель змащуємо з обох сторін оливковою олією. І натираємо рибу зовні спеціями і сіллю, також натираємо всередині.
  • Кладемо кілька кілець лимона всередину форелі.
  • Застеляємо деко фольгою, змащуємо її оливковою олією. І кладемо наверх форель. Кладемо ще кілька кілець лимона, тільки вже на верх риби.
  • Загортаємо фольгу і ставимо в духову піч запікатися на 15 хв. В самому кінці, розкриваємо фольгу і запікаємо ще 5 хв., щоб верх форелі добре зарум’яниться.
  • Виймаємо форель, посипаємо її зеленню. Подаємо до столу.
  • Приємного апетиту!