Форель, запечена у фользі в духовці – 10 смачних рецептів покроково з фото
Соковита райдужна форель, запечена в духовці
Райдужна форель, запечена в духовці – прекрасне блюдо з річкового сорти форелі. Вона трохи менше морського виду, але на смак виходить просто відмінною. Її головна перевага в тому, що спеції можна майже не додавати, і рибка все одно вийде дуже соковитою, ніжною і ароматною. Справжня смакота!
Порції:4
Час приготування:40 хв.
Інгредієнти:
Райдужна форель – 2 шт.
Лимон – 1 шт.
Мелений перець, сіль – за смаком.
Зелень – за бажанням.
Оливкова олія – 5 ст.
Процес приготування:
Чистимо форель, голову можна не відрізати, а ось випатрати і видалити зябра потрібно обов’язково. Промиваємо і даємо рибці обсохнути.
Промиваємо та нарізаємо кільцями лимон.
Зелень також промиваємо і дрібно нарізаємо.
Форель змащуємо з обох сторін оливковою олією. І натираємо рибу зовні спеціями і сіллю, також натираємо всередині.
Кладемо кілька кілець лимона всередину форелі.
Застеляємо деко фольгою, змащуємо її оливковою олією. І кладемо наверх форель. Кладемо ще кілька кілець лимона, тільки вже на верх риби.
Загортаємо фольгу і ставимо в духову піч запікатися на 15 хв. В самому кінці, розкриваємо фольгу і запікаємо ще 5 хв., щоб верх форелі добре зарум’яниться.
Виймаємо форель, посипаємо її зеленню. Подаємо до столу.