Форель, запечена у фользі в духовці – 10 смачних рецептів покроково з фото
Простий і смачний рецепт запеченої річкової форелі
Річкова форель, запечена в духовці – це не тільки неймовірно смачно, але і дуже корисно. Найкраще таке блюдо підійде в якості основного на обід або вечерю. Рибка виходить дуже соковитою і поживною. Справжня смакота!
Порції: 2
Час приготування:40 хв.
Інгредієнти:
Форель філе – 400 гр.
Цибуля – 1 шт.
Помідор – 1 шт.
Перець – 1 шт.
Лимон – ½ шт.
Сіль, перець – за смаком.
Зелень – 1 гілочка
Оливкова/рослинне масло – 1 ст.
Спеції для риби – на смак.
Процес приготування:
Луску риби у чистити не треба, а от промити її, розрізати черевце і видалити нутрощі – обов’язково. Після цього промиємо її ще раз і просушити за допомогою паперових рушників.
Нарізаємо рибу на шматочки.
Натремо філе сіллю і спеціями, збризкуємо лимонним соком і залишаємо просочитися на 15 хв.
В цей час підготуємо овочі. Їх потрібно промити і нарізати. Помідори і перець ріжемо на квадратики, а цибулю ріжемо півкільцями.
Також промиємо і подрібнити зелень.
Тепер на деко кладемо фольгу, її потрібно промазати маслом. Найкраще взяти оливкова, але можна використовувати і рослинне.
Кладемо перець, помідори і цибулю, солимо і перемішуємо, на них викладаємо шматочки форелі. Закриваємо їх фольгою так, щоб утворився конвертик.
Духову піч розігріваємо до температури 200 градусів. Ставимо в неї деко з рибою. Запікаємо десь 20-25 хв. Після цього фольгу розкриваємо і запікаємо ще 5 хв., щоб риба покрилася рум’яною скоринкою.
Дістаємо деко, посипаємо форель зеленню.
Порада: краще не діставати рибу з фольги до подачі, так як фольга дозволяє зберегти аромат страви.