Форель, запечена у фользі в духовці – 10 смачних рецептів покроково з фото

Простий і смачний рецепт запеченої річкової форелі

Річкова форель, запечена в духовці – це не тільки неймовірно смачно, але і дуже корисно. Найкраще таке блюдо підійде в якості основного на обід або вечерю. Рибка виходить дуже соковитою і поживною. Справжня смакота!

Порції: 2

Час приготування:40 хв.

Інгредієнти:

  • Форель філе – 400 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Помідор – 1 шт.
  • Перець – 1 шт.
  • Лимон – ½ шт.
  • Сіль, перець – за смаком.
  • Зелень – 1 гілочка
  • Оливкова/рослинне масло – 1 ст.
  • Спеції для риби – на смак.

Процес приготування:

  • Луску риби у чистити не треба, а от промити її, розрізати черевце і видалити нутрощі – обов’язково. Після цього промиємо її ще раз і просушити за допомогою паперових рушників.
  • Нарізаємо рибу на шматочки.
  • Натремо філе сіллю і спеціями, збризкуємо лимонним соком і залишаємо просочитися на 15 хв.
  • В цей час підготуємо овочі. Їх потрібно промити і нарізати. Помідори і перець ріжемо на квадратики, а цибулю ріжемо півкільцями.
  • Також промиємо і подрібнити зелень.
  • Тепер на деко кладемо фольгу, її потрібно промазати маслом. Найкраще взяти оливкова, але можна використовувати і рослинне.
  • Кладемо перець, помідори і цибулю, солимо і перемішуємо, на них викладаємо шматочки форелі. Закриваємо їх фольгою так, щоб утворився конвертик.
  • Духову піч розігріваємо до температури 200 градусів. Ставимо в неї деко з рибою. Запікаємо десь 20-25 хв. Після цього фольгу розкриваємо і запікаємо ще 5 хв., щоб риба покрилася рум’яною скоринкою.
  • Дістаємо деко, посипаємо форель зеленню.
  • Порада: краще не діставати рибу з фольги до подачі, так як фольга дозволяє зберегти аромат страви.

    Приємного апетиту!