Булочки з дріжджового тіста в духовці – 10 смачних і простих рецептів солодких, пишних булочок з фото покроково

М’які повітряні булочки з дріжджового тіста з корицею

Аромат від свіжоспечених булочок з корицею наповнить ваш будинок атмосферою свята і затишку. Навіть якщо раніше у вас не виходило зав’язати дружбу з дріжджовим тістом, то обов’язково спробуйте в цей раз. Тісто готується просто і легко, у вас обов’язково все вийде!

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Пшеничне борошно – 1 кг.
  • Дріжджі свіжі – 35-40 р.
  • Масло вершкове – 0,1 кг.
  • Цукор – 3-4 ст. л.
  • Молоко – 0,3 л.
  • Яйця – 4 шт.

Для начинки:

  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Кориця мелена – 3-4 ч. л.
  • Цукровий пісок – 3-4 ст. л.
  • Масло вершкове – 50-60 р.

Процес приготування:

  • Основа будь-якого дріжджового тіста – опара. Готується вона зовсім нескладно: підігрійте молоко до теплого стану, додайте в нього шматочки свіжих дріжджів, а також цукор. Поставте миску з інгредієнтами туди, де тепло і немає протягів. Верх миски потрібно обов’язково закрити чистим рушником.
  • Поки опара підніметься, візьміть велику глибоку миску і просійте в неї 1 кілограм борошна. До просіяної муки перелийте підійшла опару і перемішайте. Трохи присолите і вбийте в тісто яйце.
  • Вершкове масло розтопити в мікрохвильовці або на водяній бані і остудіть. Додайте в тісто 100 грам розтопленого масла.
  • Тепер вам належить найвідповідальніша робота: заміс тіста. Саме від того, наскільки добре у вас вийде замісити тісто, буде залежати кінцевий результат. Дріжджове тісто зазвичай вимішується не менше 7-10 хвилин. Коли все буде готово, перекладіть тісто в миску, накрийте рушником і поставте в тепло на 1,5-2 години.
  • 4 столові ложки кориці висипте в невелику тарілочку, туди ж додайте таку ж кількість цукрового піску і перемішайте до однорідності.
  • Добре підійшло тісто як слід, обімніть і розкачайте качалкою в великий і тонкий пласт. Змастіть тісто 60 г розтопленого вершкового масла. Посипте сумішшю кориці і цукру всю поверхню тіста, залишаючи по 2 сантиметри уздовж кожного краю тесту.
  • Акуратно скрутіть тісто в щільний рулет і розрізати його впоперек на 14-16 частин. Перекладіть майбутні булочки на деко, який обов’язково потрібно застелити папером для випічки. Викладати булочки потрібно зрізом вниз. Залиште їх на деку підходити протягом 20 хвилин.
  • Деко з булочками, змазаними 1 збитим яйцем, поставте на середній рівень заздалегідь розігрітій до 180 º с духовки на 20-25 хвилин. Дайте охолонути готовим булочкам з корицею і кличте домашніх пити чай.
  • Приємного вам апетиту!