Булочки з дріжджового тіста в духовці – 10 смачних і простих рецептів солодких, пишних булочок з фото покроково
Солодкі дріжджові булочки з додаванням варення
Приготуйте ці чудові смачні булочки з варенням. Вони чудово підійдуть до чаю або кави, а готувати їх одне задоволення.
Інгредієнти:
Для тіста:
Дріжджі – 10 р.
Цукор – 150 р.
Борошно пшеничне – 2,5 склянки.
Сіль – на кінчику ножа.
Молоко – 0,25 л
Яйце – 1 шт.
Олія соняшникова без запаху – 60 мл
Для начинки:
Варення – 6-7 ст. л.
Для посипання:
Борошно – 1 ст. л.
Масло вершкове – 25 р.
Цукровий пісок – 0,75 ст. л.
Процес приготування:
Дріжджі розламайте на дрібні шматочки і покладіть в глибоку миску. Залийте дріжджі підігрітим до 40ºС молоком. Перемішайте і додайте 10 грам цукрового піску, а потім 4 столові ложки просіяного борошна. Замісити опару, накрийте миску рушником і залиште в теплому місці без протягів на 20 хвилин.
Коли пройде зазначений час, всипте в опару залишився цукор, збийте 1 яйце і влийте 60 мл рослинного масла. Перемішайте всі інгредієнти, після чого поступово всипте просіяне борошно. Тісто має вийти досить круте, але еластичне і не липнущее до рук (ретельно вимішуйте).
Поставте миску з тестом в тепло на 1 годину, не забувши накрити верх бавовняним рушником.
Обімніть тісто і сформуйте з нього еластичний шар. Розділіть його на 12-15 частин і кожну частину розкачайте в круглий коржик.
У центр кожного коржика покладіть трохи варення і з’єднайте краю, щоб вийшла кругла булочка. Деко застеліть пергаментом і викладіть на нього булочки швом вниз на деякій відстані один від одного (в процесі випічки здоба значно збільшиться в розмірі). Поки булочки расстаиваются (15-20 хвилин), увімкніть духовку розігріватися до 180 градусів.
Приготуйте посипання. Для цього потрібно змішати в мисці цукор, борошно і нарізане невеликими шматочками вершкове масло. Перетріть всі інгредієнти в дрібну крихту. Змастіть кожну булочку невеликою кількістю масла, а потім посипте цією крихтою.
Поставте деко з булочками в добре розігріту духовку приблизно на півгодини (час готування буде залежати від кожної конкретної духовки). Готові булочки остудіть і подавайте до столу.