Булочки з дріжджового тіста в духовці – 10 смачних і простих рецептів солодких, пишних булочок з фото покроково

Покроковий рецепт приготування дріжджових булочок з маком

Дуже простий рецепт чудового дріжджового тіста, в якості начинки для якого можна використовувати все, що завгодно. Сьогодні будемо пекти макові булочки: ніжні ароматні і шалено смачні. Тісто для булочок дуже просте в роботі, головне – не покладіть борошна більше, ніж потрібно. Зайва борошно зробить тісто твердим і важким. Удачі!

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Яйця – 3 шт.
  • Борошно пшеничне – 1 кг.
  • Свіжі дріжджі – 35-40 р.
  • Кухонна сіль – 0,5 ч. л.
  • Цукор – 140 р.
  • Масло вершкове – 0,2 кг.
  • Молоко – 0,5 л.

Для начинки:

  • Молоко – 150 мл
  • Мак – 0,3 кг
  • Цукровий пісок – 0,1 кг.

Процес приготування:

  • Спочатку нам потрібно приготувати опару. Нагрійте 70 мілілітрів молока до 40-50ºС, додайте в нього живі дріжджі, а також столову ложку цукрового піску і стільки ж просіяного борошна. Ретельно перемішайте всі інгредієнти і накрийте миску рушником. Підходити опара повинна в досить теплому місці, без найменшого протягу.
  • Вершкове масло потрібно заздалегідь дістати з холодильника, щоб воно встигло розм’якнути. М’яке масло покладіть в миску і додайте 140 грам цукру. Добре перемішайте і збийте 2 яйця. Всипте щіпку солі і додати підігріте молоко (мінус 70 мілілітрів, які ми взяли для опари). Влийте підійшла опару і перемішайте всі інгредієнти до однорідності, а потім, потроху, додайте просіяне борошно. Тепер потрібно замісити хороше, еластичне тісто (воно має зовсім трохи липнути до рук). Дріжджове тісто любить, коли його довго вимішують, тому не пошкодуйте на цей процес ні сил, ні часу. Готове тісто поставте в тепле місце, накривши зверху рушником і залиште приблизно на годину-півтора.
  • Поки тісто піднімається, у вас є час підготувати мак. Спочатку його потрібно промити в холодній воді, а потім залити 150 мл молока. Поставте каструлю з молоком і маком на середній вогонь. Дочекайтеся, поки молоко закипить, і вимкніть плиту. Дайте маку постояти в гарячому молоці протягом 1 години, а потім акуратно злийте молоко, використовуючи сито.
  • У розмоклий мак додайте 100 грамів цукрового піску і перебити заглибним блендером.
  • Готове тісто розкачайте качалкою з додаванням невеликої кількості борошна, а потім посипте отриману корж маком. Скрутіть тісто в щільний рулет, а потім наріжте на порційні шматочки.
  • Деко застеліть папером для випічки і викладіть на неї булочки таким чином, щоб зріз виявився знизу і зверху. Нехай булочки постоять в теплі 15-20 хвилин. В це час ви можете включити духовку на 180 º с, щоб вона встигла як слід нагрітися.
  • Змастіть булочки збитим яйцем і відправте їх у духовку на 20-25 хвилин до зарум’янювання. Готові булочки остудіть і подавайте до столу.
  • Приємного вам апетиту!