Булочки з дріжджового тіста в духовці – 10 смачних і простих рецептів солодких, пишних булочок з фото покроково
Пишні, повітряні булочки з дріжджового тіста з родзинками
Такі булочки – це чудове рішення як в якості чого-небудь смачненьке до чаю, так і в якості перекусу. Смачні, солодкі, ароматні – перед ними просто неможливо встояти, а готуються вони з найпростіших інгредієнтів.
Інгредієнти:
Родзинки – 0,2 кг.
Борошно пшеничне – 4 склянки.
Дріжджі сухі – 1 ч. л.
Цукровий пісок – 100 р.
Масло вершкове – 65 р.
Молоко – 0,25 л
Яйця – 2 шт.
Кухонна сіль – на кінчику ножа.
Процес приготування:
Перед початком приготування тіста потрібно промити родзинки в гарячій воді, а потім відкинути його на друшляк і дати обсохнути.
Візьміть глибоку миску і просійте в неї 3 склянки пшеничного борошна. Просіяти борошно потрібно обов’язково, це, мабуть, одна з головних умов отримання хорошого дріжджового тіста. У просіяне борошно додайте чайну ложку дріжджів (дріжджі обов’язково повинні бути швидкодіючими) і щіпку солі. Перемішайте всі інгредієнти.
У невелику ємність розбийте 2 яйця, додайте до них потроху 100 грамів цукру. Збийте вінчиком протягом 2-3 хвилин.
В мікрохвильовці нагрійте молоко приблизно до 40-45ºС, а потім розтопіть вершкове масло. Додайте обидва інгредієнта до збитим яйцях (тільки не забудьте попередньо охолодити масло).
Поступово влийте отриману суміш в борошно з дріжджами, ретельно перемішайте і додайте склянку просіяного борошна. Руками замісити м’яке і еластичне тісто, яке абсолютно не повинно липнути до рук (вимішувати доведеться досить довго).
Тепер тісто має відпочити протягом години. Накрийте миску бавовняним рушником і поставте в тепле місце без найменшого протягу.
Коли пройде зазначений час і тісто виросте практично в 2 рази, невеликими порціями додайте в нього родзинки і гарненько вмішайте його в тісто.
Від загального кулі тесту беріть невелику щіпку і розгортайте в джгутик. Кожен джгутик зав’язати у вузлик, а кінчики сховайте під низ – от у вас і вийшла заготівля булочки. Викладіть всі булочки на деко з пергаментним папером і дайте постояти 20 хвилин. За цей час розігрійте духовку до 180 º с.
Перед відправкою булочок в духовку, змастіть їх яєчним жовтком (або вершковим маслом або молоком). Випікати булочки з родзинками потрібно 20-25, до набуття ними приємного золотистого відтінку.