Булочки з дріжджового тіста в духовці – 10 смачних і простих рецептів солодких, пишних булочок з фото покроково

Пишні булочки з дріжджового тіста зі згущеним молоком

Порадуйте свою сім’ю чудовим ласощами – дріжджовими булочками зі згущеним молоком. Дуже смачний і оригінальний десерт, який під силу приготувати навіть починаючому кулінару.

Інгредієнти:

  • Пшеничне борошно – 4,5-5 склянок.
  • Дріжджі – 20 р.
  • Цукровий пісок – 100-120 р.
  • Молоко – 0,5 л.
  • Варена згущене молоко – 1 банка.
  • Масло вершкове – ½ пачки.
  • Яйце – 1 шт.

Процес приготування:

  • Вершкове масло розтопіть з допомогою водяної бані або в мікрохвильовій печі. Дайте охолонути до кімнатної температури.
  • Молоко трохи нагрійте, а потім розчиніть в ньому 20 грам дріжджів.
  • До розтопленого масла додайте яйце і цукор. Ретельно перемішайте всі компоненти, поки не утвориться однорідна маса. З’єднайте вміст обох мисок і збийте міксером протягом декількох хвилин.
  • В окрему глибоку миску потрібно просіяти борошно, щоб збагатити його киснем. Завдяки цьому кроку, тісто краще підніметься і буде ніжним. Невеликими порціями додайте борошно в миску з дріжджами, маслом і молоком і замісіть приємне до рук тісто. Замішувати треба довго, не менше 10 хвилин (пам’ятаєте, що в тесті ні в якому разі не повинні утворюватися грудочки). Накрийте миску з тестом чистим кухонним рушником і поставте відпочити в тепле місце на півгодини.
  • Підросло обімніть тісто і розкачайте в пласт товщиною близько 5 міліметрів. Візьміть форму круглої форми і виріжте заготовки для майбутніх булочок.
  • Відкрийте банку з вареним згущеним молоком і покладіть в середину кожного кружечка по 1 чайній ложці згущеного молока. З’єднайте краю коржі, формуючи потрібну вам форму булочок.
  • Увімкніть духовку на 200 градусів. Деко змастіть 1-2 столовими ложками рослинного масла і викладіть на нього булочки швом вниз. Дайте їм підійти 10-15 хвилин і відправте в духовку. На час випікання булочок впливають різні чинники, тому орієнтуйтеся по їх зовнішньому вигляду: верх булочок повинен придбати красивий золотистий відтінок. Зазвичай це виходить після 30 хвилин випічки
  • Приємного вам апетиту!