Булочки з дріжджового тіста в духовці – 10 смачних і простих рецептів солодких, пишних булочок з фото покроково

Як спекти здобні булочки з дріжджового тіста на молоці?

Багатьом господиням здається, що працювати з дріжджовим тістом дуже складно, тому вони всіляко уникають випічки з використанням дріжджового тіста. Насправді, це зовсім не так, з дріжджовим тестом можна і потрібно подружитися. Потрібно лише запам’ятати два основних правила: «немає» протягам і поганого настрою в момент приготування тіста. Спробуйте!

Інгредієнти:

  • Пшеничне борошно – 0,5 кг.
  • Сухі дріжджі – 1 ст. л.
  • Яйця – 3 шт.
  • Пісок цукровий – 2 ст. л.
  • Кухонна сіль – на кінчику ножа.
  • Молоко – 50 мл
  • Ряжанка – 0,2 л.
  • Цукор ванільний – 1 упаковка.
  • Вершкове масло – 50 г

Процес приготування:

  • В мікрохвильовці нагрійте молоко приблизно до 40ºС. Всипте в тепле молоко столову ложку сухих дріжджів і перемішайте. Щоб вони почали швидше працювати, додайте половину столової ложки цукру. Приберіть ємність в тепле місце без протягів на 20 хвилин.
  • У невеликий кухлик покладіть вершкове масло і поставте на вогонь (також можна розтопити в мікрохвильовці). Дочекайтеся, поки масло розтопиться, і вимкніть плиту. Розбийте 2 яйця в миску для збивання. Додайте щіпку солі, 1,5 столові ложки цукру і пакетик ванільного цукру. Ретельно збийте міксером всі інгредієнти.
  • Трохи підігрійте в мікрохвильовці ряжанку і додайте її до збитим яйцям. Туди ж покладіть дріжджі, які до цього часу повинні збільшитися в розмірі і розтоплене масло. Збийте.
  • Борошно потрібно обов’язково просіяти з допомогою сита, щоб наситити його киснем, завдяки чому випічка буде ніжною і м’якою. Потроху додавайте борошно в тісто, безперервно помішуючи. Коли тісто стане густим, починайте вимішувати його вручну. Місити потрібно досить довго, щоб у підсумку у вас вийшло приємне, не липнущее до рук тісто. Покладіть тісто в миску, накрийте рушником і дайте постояти в теплі годину-півтора.
  • Після того, як тісто збільшиться в об’ємі, обімніть його і розділіть на 10-12 частин. Кожен шматочок розділіть на 3 частини і скачайте з них джгутики. Сплетіть з джгутиків косичку і покладіть на змащений невеликою кількістю рослинної олії, деко.
  • У невеликій тарілочці збийте виделкою 1 куряче яйце, а потім змастіть їм наші булочки. Зверху посипте булочки невеликою кількістю коричневого цукру. Нехай вони постоять в теплі 15-20 хвилин. За цей час булочки ще краще підійдуть, а ви встигнете розігріти духовку до 180 градусів. Поставте деко з булочками на середній рівень хвилин на 25.
  • Готової випічки дайте охолонути і подавайте до столу.
  • Приємного вам апетиту!