Булочки з дріжджового тіста в духовці – 10 смачних і простих рецептів солодких, пишних булочок з фото покроково
Пишні сирні булочки з дріжджового тіста
Такі ароматні і м’які булочки можна подавати в якості хліба до супу, або взяти з собою на роботу замість перекусу, чи просто попити з ними чай. Вони чудово підійдуть для будь-якого випадку. Готуються вони досить просто, тому навіть початківці господині повинні впоратися з приготуванням таких булочок без проблем.
Інгредієнти:
Дріжджі свіжі – 35-40 р.
Борошно пшеничне – 0,4 кг
Молоко – 200 мл
Пісок цукровий – 1,5-2 ст. л.
Яйце – 1 шт.
Сметана (10-15%) – 1 стакан.
Соняшникова олія – 2 ст. л.
Вершкове масло – 60 р.
Вершковий сир твердий – 0,1 кг.
Процес приготування:
Щоб наші булочки вийшли пишними і повітряними, потрібно правильно приготувати опару. Для цього налийте в невеликий кухлик 200 мілілітрів молока і нагрійте його до теплого стану. Розпустіть в теплому молоці (приблизно 40ºС) дріжджі, ретельно розтерши їх пальцями. Додайте 1 столову ложку цукру і 2 столові ложки рослинної олії без запаху. Також до опарі потрібно додати 2 столові ложки просіяного борошна (візьміть їх з загального обсягу) і замісити опару.
Поставте ємність з нею в тепле місце і накрийте бавовняним рушником – нехай опара підходить протягом 20-25 хвилин.
Просійте борошно, а потім поступово додайте її до піднялася опару. Замісіть приємне тісто, яке не повинно липнути до рук. Покладіть його у велику миску і відправте в тепле місце на 1 годину для підйому. Верх миски накрийте рушником. Коли тісто буде дуже сильно підніматися, обминайте його і знову ставте на підйом.
Робочу поверхню посипати невеликою кількістю борошна і розкачайте качалкою тісто таким чином, щоб вийшов великий пласт товщиною не більше 5 міліметрів. Змастіть тісто розм’якшеним вершковим маслом по всій поверхні.
Сир натріть на крупній тертці і рівномірно посипте їм все тісто, залишаючи по 2 см з кожного краю.
Поверніть пласт тіста в досить щільний рулет, який потім розріжте на колечка.
Кожне колечко покладіть на деко, застелене пергаментом, таким чином, щоб зріз дивився вгору. Залиште булочки підходити хвилин на 15. А тим часом увімкніть розігріватися духовку до 180-190 градусів. Трохи збийте 1 куряче яйце і змастіть їм булочки зверху. Випікайте ароматні сирні булочки близько півгодини в добре нагрітій духовці.