Булочки з дріжджового тіста в духовці – 10 смачних і простих рецептів солодких, пишних булочок з фото покроково

Простий і смачний рецепт булочки з дріжджового листкового тіста

Гості на порозі, а ви не знаєте, що приготувати до чаю? Листкові булочки з дріжджового тіста у вигляді равликів припадуть як не можна до речі: дуже просто, швидко і смачно.

Інгредієнти:

  • Готове листкове дріжджове тісто – 1 упаковка.
  • Масло вершкове – 50 г.
  • Цукровий пісок – 120 р.
  • Кориця мелена – 3-4 ч. л.
  • Борошно пшеничне – для розкочування.

Процес приготування:

  • Дістаньте упаковку тесту з морозилки і зніміть обгортку. Дайте тісту розморозитися при кімнатній температурі близько години. Вершкове масло також дістаньте з холодильника, воно повинно встигнути розм’якнути.
  • Робочу поверхню столу присипте 1-2 ложками борошна і перекладіть на неї тісто. Тепер треба розкачати пласт тіста таким чином, щоб товщина була не більше 5 міліметрів.
  • Намажте розм’якшеним маслом вийшов прямокутник тесту, залишаючи по 2-3 см з кожного краю. Візьміть 100-120 грамів цукрового піску і рівномірно розподіліть його по всій поверхні тіста, залишаючи по краю 2-3 сантиметри. Точно так само поступите з корицею. Скрутіть тісто в досить щільний рулет, притискаючи по краю, щоб шари як слід, скрепились.
  • Духовку заздалегідь увімкніть розігріватися до 180 градусів, а самі займіться поки формуванням булочок. Для цього отриманий рулет розрізати на 16-18 частин і переверніть їх зрізом вниз, на застелений пергаментом деко. Дайте булочкам постояти 20 хвилин, щоб тісто встигло як слід підрости.
  • Після того, як булочки трохи підростуть, відправте деко в духовку на 15-20 хвилин. Про готовність наших булочок повідомить приємний аромат і їх золотистий колір. Готові, остиглі булочки можна присипати невеликою кількістю цукрової пудри.
  • Приємного вам апетиту!