Булочки з дріжджового тіста в духовці – 10 смачних і простих рецептів солодких, пишних булочок з фото покроково

Ароматні часникові булочки з дріжджового тіста

Спробуйте приготувати ці пікантні, ароматні і неймовірно смачні булочки з часником. Вони чудово підійдуть до борщу або будь-якому іншому першого страви. Часникові булочки з дріжджового тіста по достоїнству оцінять як дорослі, так і діти.

Інгредієнти:

  • Пшеничне борошно – 0,5 кг.
  • Яйця – 2 шт. + 1 жовток.
  • Дріжджі сухі – 11 р.
  • Молоко – 0,25 л + 1 ст. л.
  • Сіль поварена – 0,75-1 ч. л.
  • Пісок цукровий – 1 ст. л.
  • Масло вершкове – 8 ст. л.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Свіжа зелень кропу – 4 гілочки.

Процес приготування:

  • Спочатку потрібно підготувати опару. Візьміть 250 мілілітрів молока і нагрійте приблизно до 40º С. Потім висипте в тепле молоко 11 грамів сухих дріжджів. Перемішайте. Тепер потрібно обов’язково додати столову ложку цукрового піску, щоб дріжджі швидше активувалися і почали працювати. Приберіть ємність з молоком і дріжджами в тепле місце не менше, ніж на 20 хвилин.
  • Коли пройде зазначений час, і дріжджі запрацюють, по черзі додайте до них 2 яйця, сіль, 4 столові ложки розтопленого вершкового масла і борошно. Борошно обов’язково потрібно попередньо просіяти, це дозволить надати тесту легкість, а готового виробу – ніжність і м’якість. Замісіть м’яке і еластичне тісто. Пам’ятайте, що дріжджове тісто любить руки і час. Це означає, що вимішувати потрібно довго і руками. Але результат того вартий.
  • Коли тісто придбає потрібну консистенцію, відправте його в тепло, попередньо накривши чистим кухонним рушником. Стояти в теплі тісто має не менше години, адже воно має встигнути збільшитися як мінімум в 2 рази. Потім обімніть руками виросло тісто і дайте йому постояти ще з півгодини. Випікаються такі булочки в добре розігрітій духовці, тому заздалегідь подбайте про те, щоб розігріти до 200 градусів.
  • Готове тісто розділіть на стільки частин, скільки булочок ви плануєте спекти. В залежності від розміру булочок, зазвичай із зазначеної кількості інгредієнтів їх виходить 12-16 штук. Скачайте з кожного шматочка круглу коржик і покладіть їх на деко, застелене пергаментом або у форму для випічки. Сформованим булочкам потрібно час, щоб підрости. Тому не варто відправляти їх відразу в піч, дайте їм постояти близько 15 хвилин.
  • У невеликій мисці змішайте жовток одного курячого яйця і 1 столову ложку молока. Збийте виделкою або вінчиком, а потім змастіть кожну булочку. Надішліть булочки в добре розігріту духовку на 20 хвилин, а потім зменшіть температуру всередині до 180 градусів і випікайте булочки ще близько 10 хвилин.
  • Поки випікаються булочки, приготуйте часниковий соус для них. Зубчики часнику очистіть від лушпиння і подрібніть. Кріп промийте і дрібно наріжте. Змішайте обидва інгредієнта, додавши до них 4 столові ложки розтопленого вершкового масла.
  • Посоліть отриману суміш по вашому смаку і змастіть нею готові гарячі булочки. Все, можна подавати до столу.
  • Приємного апетиту!