Заливний пиріг з рибними консервами – 9 рецептів з фото покроково
Швидкий пиріг з рибними консервами на сметані на сковороді
Один з найбільш швидких рецептів такого плану, пиріг випікається на сковороді під кришкою. Тісто замішується на сметані, інгредієнти в начинку можна змінювати в залежності від того, який гарнір залежався в каструлях.
Час приготування: 45 хв.
Порцій: 7.
Інгредієнти:
Яйця курячі – 5 шт.;
Сметана – 7 ст. л.;
Борошно пшеничне – 5 ст. л.;
Цибуля ріпчаста – 1 шт.;
Рибні консерви в олії – 1 банка;
Варений рис – 3 ст. л.;
Сир твердий – 90 г;
Сіль, приправи – на свій смак;
Рослинне масло – для смаження.
Процес приготування:
Змішати 2 яйця і сіль, додати до них сметану, збити міксером.
Покласти в тісто просіяне борошно, збити ще раз, щоб позбутися від грудочок. Консистенція тесту буде нагадувати густу сметану.
Сковороду добре розігріти, змазати маслом за допомогою пензля.
Тісто викласти і рівномірно розмазати по дну сковороди. Залишити 2-3 ст. л. тесту окремо.
Очищений і порізаний дрібно цибулю викласти на тісто.
Із консерви злити сік, розім’яти її виделкою і розкласти по луку.
Наступним шаром розподілити зварений рис, який при бажанні можна замінити вареною картоплею.
3 яйця розбити на шар рису в різних місцях, посипати дрібкою солі і прянощами. Крім того, яйця можна змішати і вилити на начинку суцільною масою.
Твердий сир потерти на дрібній тертці, змішати із залишками тіста і розмазати поверх яєць.
Сковороду накрити кришкою, включити слабкий вогонь. Готується таке блюдо близько 25 хв., готовність визначають за золотистої скоринки знизу і появи приємного аромату випічки.