Заливний пиріг з рибними консервами – 9 рецептів з фото покроково

Швидкий пиріг з рибними консервами на сметані на сковороді

Один з найбільш швидких рецептів такого плану, пиріг випікається на сковороді під кришкою. Тісто замішується на сметані, інгредієнти в начинку можна змінювати в залежності від того, який гарнір залежався в каструлях.

Час приготування: 45 хв.

Порцій: 7.

Інгредієнти:

  • Яйця курячі – 5 шт.;
  • Сметана – 7 ст. л.;
  • Борошно пшеничне – 5 ст. л.;
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • Рибні консерви в олії – 1 банка;
  • Варений рис – 3 ст. л.;
  • Сир твердий – 90 г;
  • Сіль, приправи – на свій смак;
  • Рослинне масло – для смаження.

Процес приготування:

  • Змішати 2 яйця і сіль, додати до них сметану, збити міксером.
  • Покласти в тісто просіяне борошно, збити ще раз, щоб позбутися від грудочок. Консистенція тесту буде нагадувати густу сметану.
  • Сковороду добре розігріти, змазати маслом за допомогою пензля.
  • Тісто викласти і рівномірно розмазати по дну сковороди. Залишити 2-3 ст. л. тесту окремо.
  • Очищений і порізаний дрібно цибулю викласти на тісто.
  • Із консерви злити сік, розім’яти її виделкою і розкласти по луку.
  • Наступним шаром розподілити зварений рис, який при бажанні можна замінити вареною картоплею.
  • 3 яйця розбити на шар рису в різних місцях, посипати дрібкою солі і прянощами. Крім того, яйця можна змішати і вилити на начинку суцільною масою.
  • Твердий сир потерти на дрібній тертці, змішати із залишками тіста і розмазати поверх яєць.
  • Сковороду накрити кришкою, включити слабкий вогонь. Готується таке блюдо близько 25 хв., готовність визначають за золотистої скоринки знизу і появи приємного аромату випічки.
  • Приємного апетиту!