Заливний пиріг з рибними консервами – 9 рецептів з фото покроково
Заливний пиріг з капустою рибними консервами
Здавалося б, як може риба поєднуватися з капустою? Однак спробуйте заливний пиріг з тушкованою капустою і консервами з риби і самі в цьому переконаєтеся.
Час приготування: 50 хв.
Порцій: 8.
Інгредієнти:
Борошно пшеничне – 13-14 ст. л. (з гіркою);
Яйця курячі – 3 шт.;
Молоко – 230 мл;
Сметана – 2 ст. л.;
Сода, погашена оцтом, ‑ 0,5 ч. л.;
Сіль – на смак;
Капуста – 0,5 невеликого качана;
Цибуля ріпчаста – 1 шт.;
Морква – 1 шт.;
Скумбрія в олії – 1 банка;
Вершкове масло – для обсмажування.
Процес приготування:
Добре збити міксером яйця з сіллю. Додати соду, молоко зі сметаною, розмішати.
Просіяне борошно потроху всипати в тісто, збиваючи після кожного разу і перевіряючи тягучість і консистенцію тесту. Грудочок бути не повинно, і тісто по густоті, як для оладок.
У сковороді розтопити шматочок вершкового масла. Овочі почистити, помити. Цибулю дрібно порізати, моркву натерти на тертці, капусту нашаткувати. Все це обсмажити у вершковому маслі, потім у сковороду влити воду, додати сіль і тушкувати під закритою кришкою до готовності.
Консерви відкинути на сито, зайве масло піде. Розім’яти рибу виделкою і перемішати з приготовленої тушкованою капустою.
Форму для випікання промазати маслом, вилити на дно половину тіста рівномірно розподілити начинку і залити зверху другою половиною тіста.
Духовку заздалегідь розігріти до 180 градусів. Пекти пиріг близько 45-50 хв. до рум’яності.