Заливний пиріг з рибними консервами – 9 рецептів з фото покроково

Дуже смачний заливний пиріг з консервами і рисом

Одним з небагатьох продуктів, які найбільш вдало поєднуються з рибою за смаком, є рис. Від нього начинка стає більш розсипчастою і приємно розпадається у роті.

Час готування: 1 год.

Порцій: 6.

Інгредієнти:

  • Сметана – 260 г;
  • Майонез – 260 г;
  • Яйця курячі – 3 шт.;
  • Борошно – 7-8 ст. л.;
  • Цукровий пісок – 1 ч. л.;
  • Сода харчова – 0,5 ч. л.;
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • Консерви рибні в олії – 230 г;
  • Рис – 0,5 склянки;
  • Сіль і приправи – на свій смак.

Процес приготування:

  • У мисці змішати яйця з сіллю, цукром, приправами, збити віночком. Додати сметану, соду і майонез, розмішати до об’єднання. Дати постояти пару хвилин, щоб сода подіяла.
  • Тонкою цівкою всипати в тісто просіяне борошно, не припиняючи збивати. Стежити за тим, щоб не утворилися грудочки. Накрити тісто рушником, відставити убік і зайнятися начинкою.
  • Цибулю почистити, помити і нарізати тонко півкільцями. Обсмажити в рослинній олії до рум’яності.
  • Консерви викласти з банки в сито, спустити зайве масло, потім розім’яти виделкою і змішати зі смаженою цибулею.
  • Рис зварити до напівготовності, додати до інших компонентів начинки. При бажанні в начинку можна покласти пару ложок майонезу, це додасть їй соковитості.
  • Форму для випічки змастити маслом і присипати панірувальними сухарями чи манкою. Влити половину тіста на дно форми, рівномірно розкласти ложкою по його поверхні начинку, зверху вилити решту тіста.
  • Заздалегідь нагріти духовку до 180 градусів. Пекти пиріг близько 40 хв. до рум’яної скориночки і сухий шпажки.
  • Дати випічці охолонути у формі, вийняти і нарізати, подавати до чаю або кави.
  • Приємного апетиту!