Заливний пиріг з рибними консервами – 9 рецептів з фото покроково
Дуже смачний заливний пиріг з консервами і рисом
Одним з небагатьох продуктів, які найбільш вдало поєднуються з рибою за смаком, є рис. Від нього начинка стає більш розсипчастою і приємно розпадається у роті.
Час готування: 1 год.
Порцій: 6.
Інгредієнти:
Сметана – 260 г;
Майонез – 260 г;
Яйця курячі – 3 шт.;
Борошно – 7-8 ст. л.;
Цукровий пісок – 1 ч. л.;
Сода харчова – 0,5 ч. л.;
Цибуля ріпчаста – 1 шт.;
Консерви рибні в олії – 230 г;
Рис – 0,5 склянки;
Сіль і приправи – на свій смак.
Процес приготування:
У мисці змішати яйця з сіллю, цукром, приправами, збити віночком. Додати сметану, соду і майонез, розмішати до об’єднання. Дати постояти пару хвилин, щоб сода подіяла.
Тонкою цівкою всипати в тісто просіяне борошно, не припиняючи збивати. Стежити за тим, щоб не утворилися грудочки. Накрити тісто рушником, відставити убік і зайнятися начинкою.
Цибулю почистити, помити і нарізати тонко півкільцями. Обсмажити в рослинній олії до рум’яності.
Консерви викласти з банки в сито, спустити зайве масло, потім розім’яти виделкою і змішати зі смаженою цибулею.
Рис зварити до напівготовності, додати до інших компонентів начинки. При бажанні в начинку можна покласти пару ложок майонезу, це додасть їй соковитості.
Форму для випічки змастити маслом і присипати панірувальними сухарями чи манкою. Влити половину тіста на дно форми, рівномірно розкласти ложкою по його поверхні начинку, зверху вилити решту тіста.
Заздалегідь нагріти духовку до 180 градусів. Пекти пиріг близько 40 хв. до рум’яної скориночки і сухий шпажки.
Дати випічці охолонути у формі, вийняти і нарізати, подавати до чаю або кави.