Заливний пиріг з рибними консервами – 9 рецептів з фото покроково

Покроковий рецепт пирога з консервами в духовці

В якості начинки будемо використовувати всіма улюблені шпроти в олії, картопля і багато зеленої цибулі. Виходить м’який пиріг з соковитою начинкою. Можна приготувати багато маленьких закусочних кексів, тому ж рецепту, вийде оригінальне частування до святкового столу.

Час приготування: 45 хв.

Порцій: 8.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Кефір – 200 мл;
  • Майонез – 3 ст. л.;
  • Яйця курячі – 3 шт.;
  • Борошно пшеничне – скільки візьме тісто;
  • Сіль – щіпка.

Для начинки:

  • Картопля – 2 шт.;
  • Шпроти – 2 банки;
  • Зелена цибуля – 20 р.

Процес приготування:

  • Картоплю зварити у мундирі, охолодити і почистити, порізати кружальцями.
  • Форму для випічки пирога змастити маслом.
  • Розкласти по дну форми шар картоплі.
  • Зелена цибуля вимити, обсушити і дрібно порізати.
  • Зі шпрот злити рідину, пом’яти їх виделкою, змішати з зеленим цибулею і 1 ст. л. майонезу. Викласти все це рівним шаром поверх картоплі.
  • Кефір з’єднати з яйцями, додати 2 ст. л. майонезу, перемішати до однорідності. У тісто тонкою цівкою всипати борошно, поки не вийде тісто, як на оладки. Воно не повинно бути занадто рідким. Дати тісту постояти 10 хв., щоб почала працювати клейковина.
  • Це тісто залити поверх начинки у форму для випічки.
  • Попередньо нагріти Духовку до 200 градусів, відправити туди форму з пирогом запікатися на півгодини.
  • Остудити пиріг у формі, потім перекласти на блюдо. Якщо є бажання, можна покласти поверх форми тарілку, перевернути її, притиснувши до форми. Пиріг випаде з форми на тарілку начинкою вгору. Нарізати на шматочки і подати до полуденка.
  • Приємного апетиту!