Заливний пиріг з рибними консервами – 9 рецептів з фото покроково
Покроковий рецепт пирога з консервами в духовці
В якості начинки будемо використовувати всіма улюблені шпроти в олії, картопля і багато зеленої цибулі. Виходить м’який пиріг з соковитою начинкою. Можна приготувати багато маленьких закусочних кексів, тому ж рецепту, вийде оригінальне частування до святкового столу.
Час приготування: 45 хв.
Порцій: 8.
Інгредієнти:
Для тіста:
Кефір – 200 мл;
Майонез – 3 ст. л.;
Яйця курячі – 3 шт.;
Борошно пшеничне – скільки візьме тісто;
Сіль – щіпка.
Для начинки:
Картопля – 2 шт.;
Шпроти – 2 банки;
Зелена цибуля – 20 р.
Процес приготування:
Картоплю зварити у мундирі, охолодити і почистити, порізати кружальцями.
Форму для випічки пирога змастити маслом.
Розкласти по дну форми шар картоплі.
Зелена цибуля вимити, обсушити і дрібно порізати.
Зі шпрот злити рідину, пом’яти їх виделкою, змішати з зеленим цибулею і 1 ст. л. майонезу. Викласти все це рівним шаром поверх картоплі.
Кефір з’єднати з яйцями, додати 2 ст. л. майонезу, перемішати до однорідності. У тісто тонкою цівкою всипати борошно, поки не вийде тісто, як на оладки. Воно не повинно бути занадто рідким. Дати тісту постояти 10 хв., щоб почала працювати клейковина.
Це тісто залити поверх начинки у форму для випічки.
Попередньо нагріти Духовку до 200 градусів, відправити туди форму з пирогом запікатися на півгодини.
Остудити пиріг у формі, потім перекласти на блюдо. Якщо є бажання, можна покласти поверх форми тарілку, перевернути її, притиснувши до форми. Пиріг випаде з форми на тарілку начинкою вгору. Нарізати на шматочки і подати до полуденка.