Заливний пиріг з рибними консервами – 9 рецептів з фото покроково

Простий рецепт холодцю пирога з картоплею і рибними консервами

В начинку до пирога консервам краще додати достатньо картоплі, вона стане набагато ніжніше, піде різкий смак риби, пиріг придбає велику поживність. Якщо такий закусочний пиріг приготувати в квадратній формі, а потім порізати на порції, його буде зручно давати домочадцям з собою на перекус на роботу і в школу.

Час готування: 1 год.

Порцій: 6.

Інгредієнти:

  • Сметана – 210 г;
  • Майонез – 210 г;
  • Яйця курячі – 1 шт.;
  • Борошно пшеничне – 5 ст. л.;
  • Сіль – 0,5 ч. л.;
  • Сода – ¼ ч. л.;
  • Картопля – 2 шт.;
  • Баночка скумбрії в олії – 1 банка;
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • Олія соняшникова – 4 ст. л.

Процес приготування:

  • Для начинки скумбрію викласти з консервної банки в сито, щоб скло масло, потім розім’яти виделкою або толкушкой для картоплі.
  • З лука зняти шкірку, помити його і дуже дрібно нашаткувати.
  • Картоплю почистити, помити і потерти на крупній тертці. Якщо від обіду залишився варену картоплю, то в начинку можна утилізувати його.
  • Для тесту у мисці змішати сметану і майонез, яйце і борошно. Додати сіль з содою, а потім збити все до повної однорідності. Тісто вийде не сильно рідким. Влити половину масла в тісто, розмішати і залишити постояти трохи, щоб сода прореагувала зі сметаною. До речі, сметану теж можна брати не найсвіжішу, а можна замінити кефіром або майонезом.
  • Форму, в якій буде готуватися випічка, промазати маслом рослинним або вершковим маслом, вилити в неї половину тіста.
  • Розкласти по поверхні тіста картоплю, попередньо віджавши сік, якщо він виділився. Наступним шаром йде консервована риба і далі цибулю. Вилити залишки тіста на начинку і обережно розподілити його по всій формі.
  • Духовка повинна бути розігріта до 190 градусів. Відправити туди випікатися пиріг на 40 хв. Якщо тісто зверху стане пригорати, потрібно накрити випічку фольгою.
  • Дати пирогу охолонути у формі, обережно перекласти на тарілку і порізати на порції.
  • Приємного апетиту!