Заливний пиріг з рибними консервами – 9 рецептів з фото покроково
Простий рецепт холодцю пирога з картоплею і рибними консервами
В начинку до пирога консервам краще додати достатньо картоплі, вона стане набагато ніжніше, піде різкий смак риби, пиріг придбає велику поживність. Якщо такий закусочний пиріг приготувати в квадратній формі, а потім порізати на порції, його буде зручно давати домочадцям з собою на перекус на роботу і в школу.
Час готування: 1 год.
Порцій: 6.
Інгредієнти:
Сметана – 210 г;
Майонез – 210 г;
Яйця курячі – 1 шт.;
Борошно пшеничне – 5 ст. л.;
Сіль – 0,5 ч. л.;
Сода – ¼ ч. л.;
Картопля – 2 шт.;
Баночка скумбрії в олії – 1 банка;
Цибуля ріпчаста – 1 шт.;
Олія соняшникова – 4 ст. л.
Процес приготування:
Для начинки скумбрію викласти з консервної банки в сито, щоб скло масло, потім розім’яти виделкою або толкушкой для картоплі.
З лука зняти шкірку, помити його і дуже дрібно нашаткувати.
Картоплю почистити, помити і потерти на крупній тертці. Якщо від обіду залишився варену картоплю, то в начинку можна утилізувати його.
Для тесту у мисці змішати сметану і майонез, яйце і борошно. Додати сіль з содою, а потім збити все до повної однорідності. Тісто вийде не сильно рідким. Влити половину масла в тісто, розмішати і залишити постояти трохи, щоб сода прореагувала зі сметаною. До речі, сметану теж можна брати не найсвіжішу, а можна замінити кефіром або майонезом.
Форму, в якій буде готуватися випічка, промазати маслом рослинним або вершковим маслом, вилити в неї половину тіста.
Розкласти по поверхні тіста картоплю, попередньо віджавши сік, якщо він виділився. Наступним шаром йде консервована риба і далі цибулю. Вилити залишки тіста на начинку і обережно розподілити його по всій формі.
Духовка повинна бути розігріта до 190 градусів. Відправити туди випікатися пиріг на 40 хв. Якщо тісто зверху стане пригорати, потрібно накрити випічку фольгою.
Дати пирогу охолонути у формі, обережно перекласти на тарілку і порізати на порції.