Заливний пиріг з рибними консервами – 9 рецептів з фото покроково
Заливний пиріг на майонезі з рибними консервами
Тісто готується на майонезі, воно абсолютно проста і невибаглива у виконанні. З таким пирогом впораються навіть початківці. Головне баночку консервів для начинки брати саме в маслі, томатна паста зіпсує весь смак.
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 4.
Інгредієнти:
Консерви рибні – 1 банка;
Яйця курячі – 2 шт.;
Майонез – 8 ст. л.;
Борошно пшеничне – 6-7 ст. л.;
Розпушувач – 1 ч. л.;
Кріп і петрушка – пару гілочок;
Сіль і приправи – на свій смак.
Процес приготування:
Майонез викласти в миску, додати до нього курячі яйця. Якщо яйця маленькі, краще взяти 3 шт.
Посолити, поперчити, додати приправу і розмішати. З сіллю потрібно не переборщити, тому що в тесті вже міститься майонез, який сам по собі солоний.
В окрему миску просіяти борошно і розпушувач, потім потроху додавати всю суміш в тісто і збити міксером.
Зелень сполоснути і обсушити, дрібно нашаткувати і висипати в тісто, розмішати.
Форму змастити маслом, якщо вона металева, і припорошити борошном, струсити надлишки. Якщо форма силіконова, такі маніпуляції не потрібні. Вилити на дно половину тіста, викласти шматочки консерви, попередньо трохи розім’явши їх виделкою, і залити зверху рештою тестом.
Духовку заздалегідь розігріти до 180 градусів. Відправити форму з заготівлею на середню полицю духовки, випікати при встановленій температурі близько півгодини. Протягом цього часу духовку краще не відкривати, інакше пиріг опаде.
Перевірити на готовність так само, як і іншу бісквітну випічку. Проколоти пиріг дерев’яною шпажкою. Якщо вона виходить сухою і без грудочок тесту на ній, страва готова.