Заливний пиріг з рибними консервами – 9 рецептів з фото покроково

Заливний пиріг на майонезі з рибними консервами

Тісто готується на майонезі, воно абсолютно проста і невибаглива у виконанні. З таким пирогом впораються навіть початківці. Головне баночку консервів для начинки брати саме в маслі, томатна паста зіпсує весь смак.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 4.

Інгредієнти:

  • Консерви рибні – 1 банка;
  • Яйця курячі – 2 шт.;
  • Майонез – 8 ст. л.;
  • Борошно пшеничне – 6-7 ст. л.;
  • Розпушувач – 1 ч. л.;
  • Кріп і петрушка – пару гілочок;
  • Сіль і приправи – на свій смак.

Процес приготування:

  • Майонез викласти в миску, додати до нього курячі яйця. Якщо яйця маленькі, краще взяти 3 шт.
  • Посолити, поперчити, додати приправу і розмішати. З сіллю потрібно не переборщити, тому що в тесті вже міститься майонез, який сам по собі солоний.
  • В окрему миску просіяти борошно і розпушувач, потім потроху додавати всю суміш в тісто і збити міксером.
  • Зелень сполоснути і обсушити, дрібно нашаткувати і висипати в тісто, розмішати.
  • Форму змастити маслом, якщо вона металева, і припорошити борошном, струсити надлишки. Якщо форма силіконова, такі маніпуляції не потрібні. Вилити на дно половину тіста, викласти шматочки консерви, попередньо трохи розім’явши їх виделкою, і залити зверху рештою тестом.
  • Духовку заздалегідь розігріти до 180 градусів. Відправити форму з заготівлею на середню полицю духовки, випікати при встановленій температурі близько півгодини. Протягом цього часу духовку краще не відкривати, інакше пиріг опаде.
  • Перевірити на готовність так само, як і іншу бісквітну випічку. Проколоти пиріг дерев’яною шпажкою. Якщо вона виходить сухою і без грудочок тесту на ній, страва готова.
  • Приємного апетиту!