Заливний пиріг з рибними консервами – 9 рецептів з фото покроково
Смачний заливний пиріг з консервами і яйцями
Заливний пиріг з консервами і яйцями нагадує бабусині рибні пироги, якими нас пригощали в дитинстві по святах. Однак нам не доводиться вставати рано вранці, щоб замісити тісто, все елементарно і швидко. Начинка проста, але поживна і ситна, оскільки в рибі і яйцях багато білка.
Час приготування: 55 хв.
Порцій: 7.
Інгредієнти:
Борошно пшеничне – 240 г;
Майонез – 200 г;
Рибні консерви в олії – 2 банки;
Яйця варені – 3 шт.;
Цибуля ріпчаста – 1 шт.;
Сметана нежирна – 200 мл;
Яйця в тісто – 3 шт.;
Розпушувач тіста – 1 ч. л.;
Сіль – на свій смак.
Процес приготування:
Духовку поставити нагріватися до 180-190 градусів.
Змішати майонез зі сметаною, додати до них сирі яйця і збити міксером до повного об’єднання.
Спробувати тісто, якщо солі замало, то потрібно досолити. Майонез може виявитися недостатньо солоним, щоб вивезти на собі смак всього тесту.
Борошно просіяти окремо з розпушувачем, додавати невеликими порціями в тісто і збивати міксером до стану гладкою емульсії, без грудочок.
Цибулю почистити, помити і дрібно-дрібно нашаткувати. Із консерви злити сік, пом’яти її виделкою і додати до цибулі. Яйця очистити від шкаралупи, порізати на дрібні кубики і вмішати в начинку, яку можна заправити 1 ст. л. майонезу. При бажанні можна додати щіпку солі.
Форму змастити маслом і вилити в неї 2/3 тіста. Далі розкласти рівним шаром начинку і залити зверху другою частиною тіста.
Випікати 40-45 хв. до рум’яної скоринки. Не відкривати духовку протягом перших 25 хв. випікання, щоб пиріг не опал.
Остудити і подавати до чаю. У холодному вигляді пиріг стає ще більш смачним.