Заливне з курки з желатином – 8 простих і смачних рецептів з фото покроково

Як красиво прикрасити заливне з курки?

Заливне з курки є найпопулярнішим холодним стравою на всіх святкових столах жителів колишніх країн СНД. Куряче м’ясо зручно в приготуванні: готується швидко, а виходить завжди смачно. Крім того, воно ще й дієтичне, бо містить у рази менше жиру, ніж свинина.

Заливне привертає до себе увагу за рахунок ефектної подачі – ну просто неможливо відвести погляд від красивих, яскравих желейних «горбків». А господині і раді старатися: яких тільки варіантів прикрас холодцю не зустрінеш! Найчастіше в холодець кладуть кружечки вареного яйця, фігурно нарізані моркву і огірки, часточки лимона, гілочки свіжої зелені, кукурудзу, горошок і шматочки болгарського перцю.

З однієї простої вареної моркви можна придумати безліч варіантів прикрас. Наприклад: можна нарізати моркву кружечками, напівкружечками. Це найпростіші варіанти, а от якщо підключити фантазію, то з кружечків можна вирізати зірочки, сердечка і квіточки. З допомогою формочок можна придумати ще більше різних варіантів. Навіть літери можна зробити зі звичайної вареної моркви. А якщо цілу моркву почистити овочечисткою, то з довгою вийшла морквяної смужки можна скрутити чудову троянду, яка безперечно прикрасить готову страву.

Заливне так само роблять листковим, причому шари мають різний колір. Наприклад, зробити шар білого кольору можна за допомогою додавання в невелику кількість бульйону майонезу. Тепер справа за малим: наливайте кожен шар по черзі і чекайте, поки він застигне, а потім наливайте наступний. Як бачите, все дуже просто.

Велику роль в оздобленні заливного має форма, в якій холодець охолоджується. Чим красивіше рельєф форми, тим цікавіше буде виглядати готову страву. Одним словом, варіантів прикраси безліч, тому, підключайте ваші фантазію і уяву і йдіть творити кулінарні шедеври, які захоплять ваших гостей!