Заливне з курки з желатином – 8 простих і смачних рецептів з фото покроково

Як приготувати курячий холодець з желатином у формочках?

Заливне з курки – це, мабуть, найпопулярніше холодну страву на всіх святкових столах. Воно виходить дуже смачним, ніжним і не дуже калорійним. Найзручніше подавати холодець порційно, охолодивши в невеликих формочках.

Інгредієнти:

  • Грудка куряча – 0,5 кг.
  • Морква – 1 шт.
  • Яйце куряче – 2-3 шт.
  • Вода питна – 3 склянки.
  • Селера (стебла) – 3 шт.
  • Свіжа зелень – за смаком.
  • Желатин – 15 р.
  • Сіль – 2-3 щіпки.
  • Болгарський перець – 1шт.
  • Консервований горошок – 50 р.
  • Перець чорний – 6 горошин.

Процес приготування:

  • Отже, спочатку треба підготувати всі інгредієнти. Курячу грудку промийте і покладіть в каструлю. Залийте м’ясо 3 склянками чистої води і поставте каструлю на вогонь. Уважно стежте за тим, коли буде починати з’являтися піна. Її потрібно відразу ж знімати шумівкою, а вогонь зробити поменше.
  • Поки курка закипає, зніміть з лушпиння цибулі, а моркву очистіть від шкірки. Намагайтеся зрізати її як можна більш тонким шаром, щоб максимальну кількість вітамінів залишилося в коренеплоді. Промийте овочі під проточною водою і розріжте навпіл. Додайте цибулю і моркву до закипевшему м’яса. Також бульйон потрібно посолити і приправити горошинами чорного перцю. Селера промийте і розріжте на кілька частин. Покладіть його до решти киплячим інгредієнтів і проваріть курку, і овочі приблизно 50 хвилин.
  • Після того, як всі інгредієнти зваряться, акуратно дістаньте з бульйону овочі і грудку, і дайте їм охолонути. Бульйон потрібно обов’язково процідити через сито або марлю, щоб він був прозорим і однорідним.
  • Курячі яйця покладіть в каструлю з холодною водою і відваріть до готовності (10 хвилин після закипання). Готові зварені яйця перекладіть в холодну воду, так вам легше буде потім очищати їх від шкаралупи. Очищені яйця наріжте кружечками.
  • Болгарський перець ретельно промийте під проточною водою, відріжте плодоніжки і очистити від насіння. Розріжте його навпіл, а потім кожну половинку – на дрібні шматочки.
  • З консервованого горошку злити зайву рідину. А відварну моркву наріжте невеликими прямокутниками або кружечками.
  • Коли м’ясо стане теплим, акуратно відокремте його від кісток і наріжте максимально дрібно.
  • Розведіть желатин в бульйоні так, як зазначено в інструкції. Після того, як желатин розбухне, нагрійте ємність з ним на водяній бані, а потім перелийте в теплий бульйон. Добре перемішайте.
  • Всі інгредієнти готові, пора починати збирати заливне. Візьміть формочки і на дно кожної з них покладіть кружечок яйця. Навколо розкладіть дрібно нарізаний перець одного кольору. Також можна додати невеликі гілочки зелені. Залийте у форму кілька ложок бульйону і почекайте, поки він застигне в холодильнику.
  • На застиглий шар бульйону покладіть досить товстий шар нарізаної курки. Залийте бульйоном, щоб він повністю покривав м’ясо. Приберіть формочки з заливним в холодильник, поки бульйон повністю не застигне.
  • Останнім шаром потрібно викласти горошок і шматочки моркви. Знову залийте все бульйоном і накрийте формочки харчовою плівкою. Поставте заливне в холодильник на 4-6 годин.
  • Приємного апетиту!