Заливне з курки з желатином – 8 простих і смачних рецептів з фото покроково
Смачний і простий рецепт холодцю з курячого філе з желатином
Заливне з курячого філе виходить більш легким і дієтичним, але аж ніяк не менш смачним. Побалуйте себе і своїх близьких цією смакотою, яку зможе приготувати навіть самий далекий від кулінарії людина.
Інгредієнти:
Куряче м’ясо (філе) – 5-6 шт.
Морква – 1 шт.
Перець болгарський – 1 шт.
Гвоздика сушена в бутонах – 1 шт.
Сіль – 2-3 щіпки.
Желатин – 35-40 р.
Свіжа зелень – 20 р.
Корінь петрушки – 1 шт.
Горошок – ½ банки.
Сік свіжого лимона – 0,5-1 ч. л.
Процес приготування:
М’ясо курки промийте в холодній воді і трохи промокніть паперовим рушником. Покладіть філе в невелику каструлю і залийте такою кількістю води, щоб вона повністю покрила курку. Дочекайтеся, поки вода закипить, зніміть з поверхні бульйону піну і зменшити вогонь.
Моркву очистіть від шкірки і покладіть прямо в киплячий бульйон. Туди ж потрібно додати бутон гвоздики, корінь петрушки і сіль за вашим смаком. Варіть всі інгредієнти на повільному вогні до повної готовності м’яса. Вимкніть вогонь і зніміть каструлю з плити. Бульйон, курка і спеції повинні охолонути прямо в бульйоні. На це може знадобитися достатню кількість часу, але будьте терплячі: спеції за цей час віддадуть м’яса і бульйону весь свій смак і аромат.
Поки бульйон остигає, розведіть желатин в кип’яченій воді або бульйоні в такій кількості, яка вимагає інструкція. Бульйон процідіть через марлю, складену в кілька шарів. Відлийте 1 літр охолодженого бульйону і додайте набряклий желатин. Перемішайте і поставте каструлю з бульйоном і желатином на середній вогонь. Розпустіть желатин при постійному помішуванні, але ні в якому разі не доводьте його до кипіння. Вимкніть плиту та дайте вмісту каструлі охолонути.
Вимийте болгарський перець в холодній воді, а потім очистіть від насіння і видаліть плодоніжку. Частину перцю наріжте тонкими брусочками. Варену моркву наріжте півкільцями. Остигле куряче філе розберіть на волокна або дуже дрібно наріжте гострим ножем. Свіжу зелень, сполосніть холодною водою, а потім відкиньте на друшляк, щоб з неї стекла зайва рідина. Після висихання зелень дрібно нарубаєте.
На дно підготовлених форм (або однієї великої форми) в довільному порядку розкладіть подрібнене філе, горошок, нарізану зелень, брусочки перцю і колечка моркви. Залийте бульйоном, щоб він повністю покривав всі інгредієнти. Бульйон, що залишився і зелень перелийте у велику прямокутну форму. Поставте холодець і форму з бульйоном в холод до повного застигання (годин на 5).
Перед подачею на стіл розріжте застиглий бульйон у другій формі і прикрасьте їм заливне з курки (його можна витягти з форми, а можна подавати прямо в ній).