Заливне з курки з желатином – 8 простих і смачних рецептів з фото покроково
Як зварити смачне заливне з курки в мультиварці?
Курка, зварена в мультиварці, виходить набагато м’якше і ніжніше курки, приготованої за допомогою варіння в каструлі. Бульйон також буде відрізнятися від бульйону з каструлі, завдяки постійній температурі він виходить більш прозорим. Крім того, у вас звільняється велика кількість часу, тому що в процесі варіння в мультиварці прилад все зробить за вас.
Інгредієнти:
Курка (грудка) – 0,5 кг.
Курка (гомілка і стегно) – по 0,3 кг
Морква – 1 шт.
Ріпчаста цибуля – 1 головка.
Желатин – 20 г
Огірок – 1 шт. невеликого розміру.
Вода – 1 л.
Яйця перепілки – 10 шт.
Сіль і чорний мелений перець – за смаком.
Помідори (черрі) – 10 шт.
Процес приготування:
Спочатку треба як слід куряче м’ясо промити під проточною водою. Вимиту курку покладіть в чашу мультиварки.
З морквини тонким шаром зріжте шкірку, а сам коренеплід промийте під холодною водою. З ріпчастої цибулі зніміть піну і, якщо потрібно, сполосніть його водою. Очищені овочі покладіть в чашу мультиварки до курячого м’яса.
Додайте до м’яса з овочами 1 літр холодної води. Поставте чашу в мультиварку і закрийте прилад кришкою. Тепер потрібно виставити правильну програму. Для варіння курки на холодець як не можна краще підійде програма «СУП», якої потрібно задати часовий проміжок у 1,5 години. Хвилин через 40 від початку приготування відкрийте кришку мультиварки і зніміть піну, яка утворилася. Додайте потрібну кількість солі і меленого перцю. Закрийте кришку і продовжуйте готувати до звукового сигналу. Щоб максимально прискорити процес приготування холодцю, можна почати варити курку ввечері, а за ніч вона якраз встигне охолонути і вам залишиться тільки розкласти всі інгредієнти за формами.
Поки вариться м’ясо, відваріть круто 10 перепелиних яєць, остудіть їх в холодній воді і очистіть від лушпиння. Помідори черрі промийте в достатній кількості води і дайте трохи обсохнути. Розріжте яйця і помідори на 2 частини. Огірок промийте і наріжте на півкільця.
Готову курку вийміть з бульйону. Остудіть. Куряче м’ясо зніміть з кісток і розберіть вручну на волокна (або можна нарізати на невеликі кубики). Остиглий бульйон процідіть через марлю, яку потрібно скласти в 2-3 шари. Додайте в нього 20 грам желатину і після цього добре перемішайте.
Підготуйте формочки, в яких ви будете охолоджувати куряче холодець. На дно кожної форми (якщо це невеликі порційні формочки) викладіть по половинці помідори черрі і перепелиного яйця. Також додайте декілька шматочків огірка. Зверху розкладіть куряче м’ясо і залийте всі інгредієнти бульйоном. Форми накрийте харчовою плівкою або кришкою і відправте в холодильник до повного застигання.
Перед подачею на стіл акуратно дістаньте готовий холодець з форм і красиво розкладіть на блюді.