Заливне з курки з желатином – 8 простих і смачних рецептів з фото покроково

Як зварити смачне заливне з курки в мультиварці?

Курка, зварена в мультиварці, виходить набагато м’якше і ніжніше курки, приготованої за допомогою варіння в каструлі. Бульйон також буде відрізнятися від бульйону з каструлі, завдяки постійній температурі він виходить більш прозорим. Крім того, у вас звільняється велика кількість часу, тому що в процесі варіння в мультиварці прилад все зробить за вас.

Інгредієнти:

  • Курка (грудка) – 0,5 кг.
  • Курка (гомілка і стегно) – по 0,3 кг
  • Морква – 1 шт.
  • Ріпчаста цибуля – 1 головка.
  • Желатин – 20 г
  • Огірок – 1 шт. невеликого розміру.
  • Вода – 1 л.
  • Яйця перепілки – 10 шт.
  • Сіль і чорний мелений перець – за смаком.
  • Помідори (черрі) – 10 шт.

Процес приготування:

  • Спочатку треба як слід куряче м’ясо промити під проточною водою. Вимиту курку покладіть в чашу мультиварки.
  • З морквини тонким шаром зріжте шкірку, а сам коренеплід промийте під холодною водою. З ріпчастої цибулі зніміть піну і, якщо потрібно, сполосніть його водою. Очищені овочі покладіть в чашу мультиварки до курячого м’яса.
  • Додайте до м’яса з овочами 1 літр холодної води. Поставте чашу в мультиварку і закрийте прилад кришкою. Тепер потрібно виставити правильну програму. Для варіння курки на холодець як не можна краще підійде програма «СУП», якої потрібно задати часовий проміжок у 1,5 години. Хвилин через 40 від початку приготування відкрийте кришку мультиварки і зніміть піну, яка утворилася. Додайте потрібну кількість солі і меленого перцю. Закрийте кришку і продовжуйте готувати до звукового сигналу. Щоб максимально прискорити процес приготування холодцю, можна почати варити курку ввечері, а за ніч вона якраз встигне охолонути і вам залишиться тільки розкласти всі інгредієнти за формами.
  • Поки вариться м’ясо, відваріть круто 10 перепелиних яєць, остудіть їх в холодній воді і очистіть від лушпиння. Помідори черрі промийте в достатній кількості води і дайте трохи обсохнути. Розріжте яйця і помідори на 2 частини. Огірок промийте і наріжте на півкільця.
  • Готову курку вийміть з бульйону. Остудіть. Куряче м’ясо зніміть з кісток і розберіть вручну на волокна (або можна нарізати на невеликі кубики). Остиглий бульйон процідіть через марлю, яку потрібно скласти в 2-3 шари. Додайте в нього 20 грам желатину і після цього добре перемішайте.
  • Підготуйте формочки, в яких ви будете охолоджувати куряче холодець. На дно кожної форми (якщо це невеликі порційні формочки) викладіть по половинці помідори черрі і перепелиного яйця. Також додайте декілька шматочків огірка. Зверху розкладіть куряче м’ясо і залийте всі інгредієнти бульйоном. Форми накрийте харчовою плівкою або кришкою і відправте в холодильник до повного застигання.
  • Перед подачею на стіл акуратно дістаньте готовий холодець з форм і красиво розкладіть на блюді.
  • Приємного апетиту вам і вашим гостям!