Заливне з курки з желатином – 8 простих і смачних рецептів з фото покроково

Покроковий рецепт курячого заливного в пляшці з желатином

Цей варіант курячого заливного примітний формою подання – у вигляді рулету. Домогтися цього можна за допомогою пластикової пляшки. Зацікавилися? Тоді бігом на кухню творити цей шедевр!

Інгредієнти:

  • Курка (стегенця) – 1,5 кг.
  • Чорний перець – 9 горошин.
  • Вода – 650 мл
  • Желатин – 27 р.
  • Сіль – 2 щіпки.
  • Лавровий Лист – 3-4 шт.

Процес приготування:

  • Курку потрібно ретельно промити в достатній кількості холодної води. Потім покладіть м’ясо в каструлю і залийте 650 мл води (можливо, що води може знадобитися більше, щоб вона повністю покривала м’ясо). Поставте каструлю з куркою на вогонь і дочекайтеся, поки вода закипить. В процесі закипання обов’язково знімайте всю піну, яка буде утворюватися на поверхні води. Якщо ж цього не робити, то ви ризикуєте отримати в результаті бульйон каламутний. Після закипання зменшіть вогонь, додайте до курки сіль, перець і запашні листя лавра. Відваріть курку до повної готовності (близько 40 хвилин).
  • Коли курка буде готова, зніміть каструлю з вогню і дайте трохи охолонути її вмісту. Потім обережно дістаньте з бульйону м’ясо, і коли воно стане комфортною для рук температури, зніміть м’ясо з кісточок. Відварне м’ясо потрібно дрібно нарізати або розділити на волокна прямо руками.
  • Ще не остиглий курячий бульйон потрібно пропустити через сито, щоб прибрати все непотрібне. Завдяки процеживанию бульйон виходить більш прозорим і однорідним. Додайте в бульйон 27 грам желатину і дочекайтеся, поки він набубнявіє. Перемішайте і дайте охолонути.
  • Візьміть порожню пластикову пляшку об’ємом не менше півтора літрів і акуратно зріжте у неї верх з шийкою. На дно покладіть подрібнене куряче м’ясо, а потім залийте курку ледве теплим бульйоном. Гарненько потрясіть пляшку, щоб її вміст перемішалося. Все, залишилося лише поставити наше заливне в холодильник годин на 6, а краще – на ніч.
  • Перед тим, як подавати рулет на стіл, акуратно розріжте пластикову пляшку і дістаньте рулет, його потрібно буде нарізати на порційні шматочки і красиво розкласти на блюді.
  • Приємного вам апетиту!