Заливне з курки з желатином – 8 простих і смачних рецептів з фото покроково

Заливне з курки і овочами на святковий стіл

Який святковий стіл обходиться без смачного холодцю? Спробуйте приготувати холодець з курки з желатином і овочами за нашим рецептом, і ваші гості гарантовано залишаться в захваті.

Інгредієнти:

  • Курка (стегна, гомілки і крила) – 0,7 кг.
  • Морква – 1 шт. середнього розміру.
  • Огірки мариновані – 2 шт.
  • Ріпчаста цибуля – 1 головка.
  • Желатин – 30 р.
  • Вода питна – 2 л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Лавровий Лист – 2 шт.
  • Свіжа зелень – 10 г
  • Запашний перець – 2 горошини

Процес приготування:

  • Ретельно сполосніть всі курячі частини під проточною водою. Покладіть курку в каструлю і залийте 2 літрами холодної води. Поставте каструлю на сильний вогонь і дочекайтеся, поки вода закипить. В процесі закипання буде утворюватися піна, її потрібно відразу повністю прибирати шумівкою, щоб бульйон не вийшов каламутним.
  • Поки вода в каструлі закипає, вам потрібно підготувати овочі. Для цього тонким шаром зніміть з морквини шкірку, а сам коренеплід сполосніть під проточною водою. З лука видалити лушпиння і також сполосніть його під краном.
  • Коли бульйон повністю закипить, додайте в нього цілу морквину і цілий цибулю, зменшіть вогонь і варіть курку з овочами до повної готовності протягом приблизно 1 години. У середині варіння додайте в каструлю сіль і спеції.
  • Коли всі інгредієнти будуть готові, акуратно дістаньте курку і варені овочі. Цибуля вам більше не знадобиться, а ось моркву остудіть і наріжте колечком. При бажанні можна кільця моркви перетворити на зірочки, сердечка або квіточки. Курці також потрібно дати охолонути, а потім зняти м’ясо з кістки і розібрати на волокна. Бульйон акуратно процідіть через залізну сито.
  • Відлийте один стакан бульйону в невелику каструльку і почекайте, поки він охолоне. Додайте в нього 30 грам желатину, перемішайте і залиште на годину для набухання. Після цього нагрійте бульйон і дайте желатину розпуститися (не доводити до кипіння!). Перелийте нагріте желатин в каструлю з бульйоном і добре перемішайте (бульйону має бути близько 1,3 літра).
  • Мариновані огірки наріжте тонкими кільцями. Зелень промийте і трохи обсушити. Нарвете руками на невеликі гілочки.
  • Візьміть форму/форми, де ви плануєте остуджувати холодець. Налийте трохи бульйону на дно форми і приберіть форму в холодильник хвилин на 10-15. Бульйон не повинен встигнути застигнути, але повинен стати більш щільним. Втисніть в нього фігурки з моркви, шматочки огірка і гілочки свіжої петрушки або кропу. Знову приберіть форму в холодильник, на цей раз вже до повного застигання.
  • На застиглий шар заливного викласти частину нарізаною курки, а поверх неї шар кілець з огірків. Залийте м’ясо деякою кількістю бульйону і приберіть в холодильник до повного застигання бульйону. Повторіть шари до тих пір, поки у вас не закінчаться інгредієнти. У останній шар додайте гілочки петрушки. Приберіть форму з заливним в холод на кілька годин.
  • Перед подачею на стіл форму з заливним потрібно ненадовго поставити в ємність з гарячою водою, а потім швидко, але акуратно перевернути форму на блюдо.
  • Приємного апетиту!