Заливне з курки з желатином – 8 простих і смачних рецептів з фото покроково
Покроковий рецепт смачного заливного з копченою куркою
Надайте знайомому смаком улюбленого страви трохи пікантних ноток. Входить до складу заливного копчена курка наповнює смакову палітру заливного новими фарбами. Спробуйте і переконайтеся самі!
Інгредієнти:
Курка (копчена) – 0,2 кг.
Болгарський перець – 1 шт.
Готовий бульйон (курячий) – 2 склянки.
Сіль і мелений чорний перець – за смаком.
Желатин – 20 р.
Свіжа зелень – 5-10 р.
Консервований горошок – 4 ст. л.
Кукурудза консервована – 2 ст. л.
Процес приготування:
У заздалегідь звареному курячому бульйоні розведіть 20 грамів желатину. Перемішайте і дайте желатину набрякнути. Через 15-30 хвилин знову перемішайте бульйон і желатин, і поставте каструльку, в якій він набухал, на середній вогонь. Безперервно помішуючи, розпустіть желатин (він повинен повністю розчинитися, але ні в якому разі не закипіти). Зніміть каструлю з вогню.
Зелень ретельно промийте в холодній воді і енергійно струсіть, щоб позбутися від зайвої рідини. Підсохлу зелень досить дрібно наріжте. Болгарський перець також промийте, зріжте ту частину, де кріпиться плодоніжка, і видаліть коробочку з насінням. Наріжте перець дрібним кубиком. З горошку і кукурудзи злити зайву рідину за допомогою друшляка. Копчену курку наріжте на невеликі шматочки або розберіть на тонкі волокна.
У підготовлені форми починайте викладати куряче холодець. Першим ділом на дно форми покладіть дрібно нарубану зелень. Потім – кукурудзу та горошок. Після них – дрібно нарізаний болгарський солодкий перець. Останнім шаром потрібно викласти курку всі інгредієнти і залити бульйоном з желатином.
Поставте форми з заливним в холодильник на 4-6 годин до повного застигання. Перед подачею на стіл потрібно дістати холодець з форми. Робиться це дуже просто: форма опускається в ємність з гарячою водою на 30-60 секунд і потім акуратно перевертається на тарілку. Наріжте заливне з копченою куркою на порційні шматочки. При бажанні їх можна прикрасити подрібненою зеленню.