Заливне з курки з желатином – 8 простих і смачних рецептів з фото покроково
Простий і смачний рецепт курячого заливного з майонезом
Заливне з курки з майонезом виходить дуже красивим і смачним. Спробуйте приготувати таку страву, адже робиться вона досить просто, а виходить завжди дуже смачно.
Інгредієнти:
Курка (частини або цілком) – 1,5 кг.
Желатин – 60 р.
Вода – 2,9 л.
Майонез – 1,5-2 ст. л.
Морква – 2 шт.
Кухонна сіль – за смаком.
Зубчики часнику – 2 шт.
Яйця – 4-5 шт.
Лавровий лист – 2-3 шт.
Запашний перець – 4 горошини.
Горошок – ¼ банки.
Свіжа зелень – за смаком
Процес приготування:
Частина або цілу курку, ретельно вимийте в достатній кількості води. Покладіть м’ясо в каструлю і залийте водою так, щоб вона повністю покрила курку. Поставте каструлю на вогонь і доведіть її вміст до кипіння. Відразу ж після того, як вода закипить, злити її і ретельно промийте і курку, і саму каструлю. Знову залийте курку водою, на цей раз в кількості 3 літрів. Поставте каструлю на вогонь і знову доведіть її вміст до кипіння.
Поки вода в каструлі закипає, очистіть від шкірки 2 морквини і змийте залишки бруду під водою. Одну моркву наріжте кружечками, а другу залиште цілою. З лука зніміть піну і розріжте його навпіл.
Коли вода в каструлі закипить, ретельно зніміть піну, яка утворилася і посоліть бульйон. Також додайте в нього розрізану цибулину, лавровий лист, цілу і нарізану моркву і перець горошком. Зменшіть вогонь і проваріть приблизно 1,5 години. Коли ціла морква стане м’якою, дістаньте її з бульйону і наріжте кружечками.
Часник почистіть і пропустіть через прес. Додайте подрібнений часник в курячий бульйон приблизно за 15 хвилин до закінчення варіння.
4-5 яєць відваріть в киплячій воді протягом 10 хвилин. Готові яйця перекладіть в каструлю з холодною водою і потримайте там 5-10 хвилин, після такої процедури очистити яйця не складе ніякої праці. Очищені яйця розріжте на кружечки однакової товщини.
Коли курка буде готова, вимкніть вогонь і акуратно дістаньте м’ясо. Зачекайте, поки воно охолоне до такої температури, коли його буде не боляче брати в руки, і відокремте м’ясо від кісток. Дрібно наріжте.
Бульйон процідіть через залізну ситечко або марлю. Відлийте частину бульйону, необхідного для розведення желатину згідно інструкції на упаковці. Дочекайтеся, поки желатин набубнявіє. Залийте частину бульйону з желатином в решту бульйону і перемішайте. Щоб желатин як слід, розійшовся, бульйон повинен бути ще гарячим.
Консервований горошок відкиньте на друшляк, щоб стекла зайва рідина. Тепер можна приступати до складання холодцю.
На дно форми, в якій ви плануєте охолоджувати холодець, викладіть нарізані яйця. Також дно посипте форми горошком і акуратно розкладіть кружечки вареної моркви (їх можна фігурно вирізати у формі, наприклад, зірочок). Залийте всі інгредієнти на дні форми невеликою кількістю бульйону, щоб він повністю покрив, і приберіть ненадовго в холод.
У невелику миску налийте два черпака бульйону, додайте в нього 1,5 столові ложки майонезу і перемішайте до однорідності.
На шар з яєць і горошку налийте шар бульйону з майонезом і теж ненадовго приберіть в холодильник.
Коли верхній шар затвердіє, викладіть дрібно нарізану курку і залийте її рештою бульйоном. Поставте в холодильник годин на 6 до повного застигання.
Перед подачею на стіл акуратно дістаньте холодець, з форми, ненадовго помістивши її в гарячу воду. Прикрасьте свіжою зеленню.