Заливне з курки з желатином – 8 простих і смачних рецептів з фото покроково

Простий і смачний рецепт курячого заливного з майонезом

Заливне з курки з майонезом виходить дуже красивим і смачним. Спробуйте приготувати таку страву, адже робиться вона досить просто, а виходить завжди дуже смачно.

Інгредієнти:

  • Курка (частини або цілком) – 1,5 кг.
  • Желатин – 60 р.
  • Вода – 2,9 л.
  • Майонез – 1,5-2 ст. л.
  • Морква – 2 шт.
  • Кухонна сіль – за смаком.
  • Зубчики часнику – 2 шт.
  • Яйця – 4-5 шт.
  • Лавровий лист – 2-3 шт.
  • Запашний перець – 4 горошини.
  • Горошок – ¼ банки.
  • Свіжа зелень – за смаком

Процес приготування:

  • Частина або цілу курку, ретельно вимийте в достатній кількості води. Покладіть м’ясо в каструлю і залийте водою так, щоб вона повністю покрила курку. Поставте каструлю на вогонь і доведіть її вміст до кипіння. Відразу ж після того, як вода закипить, злити її і ретельно промийте і курку, і саму каструлю. Знову залийте курку водою, на цей раз в кількості 3 літрів. Поставте каструлю на вогонь і знову доведіть її вміст до кипіння.
  • Поки вода в каструлі закипає, очистіть від шкірки 2 морквини і змийте залишки бруду під водою. Одну моркву наріжте кружечками, а другу залиште цілою. З лука зніміть піну і розріжте його навпіл.
  • Коли вода в каструлі закипить, ретельно зніміть піну, яка утворилася і посоліть бульйон. Також додайте в нього розрізану цибулину, лавровий лист, цілу і нарізану моркву і перець горошком. Зменшіть вогонь і проваріть приблизно 1,5 години. Коли ціла морква стане м’якою, дістаньте її з бульйону і наріжте кружечками.
  • Часник почистіть і пропустіть через прес. Додайте подрібнений часник в курячий бульйон приблизно за 15 хвилин до закінчення варіння.
  • 4-5 яєць відваріть в киплячій воді протягом 10 хвилин. Готові яйця перекладіть в каструлю з холодною водою і потримайте там 5-10 хвилин, після такої процедури очистити яйця не складе ніякої праці. Очищені яйця розріжте на кружечки однакової товщини.
  • Коли курка буде готова, вимкніть вогонь і акуратно дістаньте м’ясо. Зачекайте, поки воно охолоне до такої температури, коли його буде не боляче брати в руки, і відокремте м’ясо від кісток. Дрібно наріжте.
  • Бульйон процідіть через залізну ситечко або марлю. Відлийте частину бульйону, необхідного для розведення желатину згідно інструкції на упаковці. Дочекайтеся, поки желатин набубнявіє. Залийте частину бульйону з желатином в решту бульйону і перемішайте. Щоб желатин як слід, розійшовся, бульйон повинен бути ще гарячим.
  • Консервований горошок відкиньте на друшляк, щоб стекла зайва рідина. Тепер можна приступати до складання холодцю.
  • На дно форми, в якій ви плануєте охолоджувати холодець, викладіть нарізані яйця. Також дно посипте форми горошком і акуратно розкладіть кружечки вареної моркви (їх можна фігурно вирізати у формі, наприклад, зірочок). Залийте всі інгредієнти на дні форми невеликою кількістю бульйону, щоб він повністю покрив, і приберіть ненадовго в холод.
  • У невелику миску налийте два черпака бульйону, додайте в нього 1,5 столові ложки майонезу і перемішайте до однорідності.
  • На шар з яєць і горошку налийте шар бульйону з майонезом і теж ненадовго приберіть в холодильник.
  • Коли верхній шар затвердіє, викладіть дрібно нарізану курку і залийте її рештою бульйоном. Поставте в холодильник годин на 6 до повного застигання.
  • Перед подачею на стіл акуратно дістаньте холодець, з форми, ненадовго помістивши її в гарячу воду. Прикрасьте свіжою зеленню.
  • Приємного вам апетиту!