Їжачки з фаршу з рисом і підливою – 9 рецептів на сковороді в духовці, каструлі покроково з фото
Соковиті і ніжні їжачки з фаршу з рисом і капустою
Додаючи до м’ясного фаршу капусту, ми зробимо наших їжачків більш соковитими і ніжними. Крім того, овочі і рис сприяють збільшенню обсягу готової страви, що допоможе вам нагодувати велику компанію.
Інгредієнти:
Фарш – 600 гр.
Цибуля – 1 шт.
Капуста білокачанна – 400 гр.
Рисова крупа – 150-200 гр.
Морква – 1 шт.
Яйце – 1 шт.
Перець чорний мелений – за смаком.
Чебрець – за смаком.
Соняшникова олія – 2 ст. л.
Сметана – 150 мл
Томатна паста – 50 мл
Сіль – за смаком.
Зелений лук або петрушка – 1 пучок.
Процес приготування:
Овочі промиваємо. Цибулю і капусту дрібно нарізаємо. Моркву тремо на тертку. Відправляємо овочі на сковорідку і тушкуємо до готовності на повільному вогні.
Рис варимо до напівготовності, зливаємо воду, не промиваємо.
До фаршу додаємо рис, яйце, тушковані овочі, сіль і спеції, перемішуємо. Формуємо з фаршу кульки, щоб м’ясо не липло до рук, періодично опускаємо руки в воду.
Обсмажуємо м’ясні кульки на сковороді з усіх боків до рум’яної скоринки. Перекладаємо їх у глибоку каструлю або казан, заливаємо водою так, щоб вона наполовину покривала кульки.
Доводимо вміст каструлі до кипіння, додаємо томатну пасту, сіль, спеції, тушкуємо ще 25-30 хвилин. Потім кладемо сметану, тримаємо на вогні ще 10-15 хвилин, посипаємо подрібненою зеленню. Блюдо готове.