Їжачки з фаршу з рисом і підливою – 9 рецептів на сковороді в духовці, каструлі покроково з фото

Соковиті і ніжні їжачки з фаршу з рисом і капустою

Додаючи до м’ясного фаршу капусту, ми зробимо наших їжачків більш соковитими і ніжними. Крім того, овочі і рис сприяють збільшенню обсягу готової страви, що допоможе вам нагодувати велику компанію.

Інгредієнти:

  • Фарш – 600 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Капуста білокачанна – 400 гр.
  • Рисова крупа – 150-200 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Чебрець – за смаком.
  • Соняшникова олія – 2 ст. л.
  • Сметана – 150 мл
  • Томатна паста – 50 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Зелений лук або петрушка – 1 пучок.

Процес приготування:

  • Овочі промиваємо. Цибулю і капусту дрібно нарізаємо. Моркву тремо на тертку. Відправляємо овочі на сковорідку і тушкуємо до готовності на повільному вогні.
  • Рис варимо до напівготовності, зливаємо воду, не промиваємо.
  • До фаршу додаємо рис, яйце, тушковані овочі, сіль і спеції, перемішуємо. Формуємо з фаршу кульки, щоб м’ясо не липло до рук, періодично опускаємо руки в воду.
  • Обсмажуємо м’ясні кульки на сковороді з усіх боків до рум’яної скоринки. Перекладаємо їх у глибоку каструлю або казан, заливаємо водою так, щоб вона наполовину покривала кульки.
  • Доводимо вміст каструлі до кипіння, додаємо томатну пасту, сіль, спеції, тушкуємо ще 25-30 хвилин. Потім кладемо сметану, тримаємо на вогні ще 10-15 хвилин, посипаємо подрібненою зеленню. Блюдо готове.
  • Приємного апетиту!