Їжачки з фаршу з рисом і підливою – 9 рецептів на сковороді в духовці, каструлі покроково з фото
Їжачки з фаршу з рисом і підливою, запечені в духовці
Існує безліч варіантів приготування м’яса в духовці, пропонуємо вам приготувати таким способом добре всім відомих їжачків з фаршу і рису. Процес приготування абсолютно не складний, але вийде досить смачно, таке блюдо може підійти і для святкового столу.
Інгредієнти:
Рис – 100-150 гр.
Цибуля – 1 шт.
Морква – 1 шт.
Фарш – 350-400 гр.
Томатна паста – 2 ст. л.
Спеції – за смаком.
Цукровий пісок – 0,5 ч. л.
Рослинна олія – 2 ст. л.
Сіль – за смаком.
Зелень.
Процес приготування:
Рис ретельно промиваємо холодною водою, якщо потрібно – кілька разів, поки вода не стане прозорою. З’єднайте рис з фаршем, добре перемішуємо. Солимо і приправляємо за смаком і ще раз перемішуємо.
Моркву і цибулю очищаємо. Моркву тремо на тертку. Цибулю дрібно нарізаємо.
Для запікання підійде велика глибока ємність з товстими стінками. З фаршу формуємо кульки і розкладаємо їх в підготовлену ємність, так, щоб вони не занадто щільно прилягали один до одного. Якщо фарш нежирний, то попередньо форму можна змастити рослинним маслом.
Подрібнені цибулю і моркву розкладаємо поверх м’яса. Томатну пасту змішати зі склянкою води і цукром, заливаємо цією сумішшю м’ясо. Форму ставимо в духовку, температура повинна бути 200-220 градусів. Випікаємо 30-35 хвилин. Готових їжачків з фаршу можна доповнити майонезні або сметанним соусом, прикрасити зеленню і подавати до столу.