Їжачки з фаршу з рисом і підливою – 9 рецептів на сковороді в духовці, каструлі покроково з фото
Як приготувати їжачки з фаршу індички з рисом?
Для приготування їжачків підійде будь-яке м’ясо, в залежності від своїх уподобань, можна вибрати більш або менш жирне. У цьому рецепті ми візьмемо м’ясо індички.
Інгредієнти:
Рисова крупа – 150 гр.
Філе індички – 450-500 гр.
Морква середнього розміру – 1 шт.
Цибуля – 1 шт.
Куряче яйце – 1 шт.
Петрушка – 1 пучок.
Томатна паста – 2 ст. л.
Сметана – 5-6 ст. л.
Сіль – за смаком.
Соняшникова олія – 2 ст. л.
Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Рис варимо до напівготовності, зливаємо воду і залишаємо остигати.
Філе індички промиваємо і сушимо паперовими рушниками, потім дрібно нарізаємо і подрібнюємо в блендері.
Цибулю і моркву очистити, цибулю подрібнюємо ножем, моркву натираємо на тертку. Як варіант, можна скористатися м’ясорубкою і пропустити через неї м’ясо, цибулю і моркву.
Змішуємо м’ясо, рис, цибулю, моркву, розбиваємо до цих інгредієнтів одне яйце, солимо, приправляємо, добре перемішуємо.
Беремо глибоку форму для запікання, змащуємо її соняшниковою олією. З фаршу формуємо кульки і розкладаємо їх за формою.
В окремій мисці змішуємо сметану, томатну пасту і склянку води. Цим соусом заливаємо м’ясних їжачків, вони повинні трохи виступати на поверхні рідини.
Ставимо форму в розігріту духовку на 35-40 хвилин. За 10-15 хвилин до готовності посипте зверху подрібненою петрушкою.