Їжачки з фаршу з рисом і підливою – 9 рецептів на сковороді в духовці, каструлі покроково з фото

Як приготувати їжачки з фаршу індички з рисом?

Для приготування їжачків підійде будь-яке м’ясо, в залежності від своїх уподобань, можна вибрати більш або менш жирне. У цьому рецепті ми візьмемо м’ясо індички.

Інгредієнти:

  • Рисова крупа – 150 гр.
  • Філе індички – 450-500 гр.
  • Морква середнього розміру – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Куряче яйце – 1 шт.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Томатна паста – 2 ст. л.
  • Сметана – 5-6 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Соняшникова олія – 2 ст. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

  • Рис варимо до напівготовності, зливаємо воду і залишаємо остигати.
  • Філе індички промиваємо і сушимо паперовими рушниками, потім дрібно нарізаємо і подрібнюємо в блендері.
  • Цибулю і моркву очистити, цибулю подрібнюємо ножем, моркву натираємо на тертку. Як варіант, можна скористатися м’ясорубкою і пропустити через неї м’ясо, цибулю і моркву.
  • Змішуємо м’ясо, рис, цибулю, моркву, розбиваємо до цих інгредієнтів одне яйце, солимо, приправляємо, добре перемішуємо.
  • Беремо глибоку форму для запікання, змащуємо її соняшниковою олією. З фаршу формуємо кульки і розкладаємо їх за формою.
  • В окремій мисці змішуємо сметану, томатну пасту і склянку води. Цим соусом заливаємо м’ясних їжачків, вони повинні трохи виступати на поверхні рідини.
  • Ставимо форму в розігріту духовку на 35-40 хвилин. За 10-15 хвилин до готовності посипте зверху подрібненою петрушкою.
  • Приємного апетиту!