Їжачки з фаршу з рисом і підливою – 9 рецептів на сковороді в духовці, каструлі покроково з фото
Простий і смачний рецепт їжачків з яловичого фаршу з підливою
М’яса хочеться завжди. Щоб воно не приїдалося, можна використовувати у приготуванні одного і того ж страви різний вид м’яса. М’ясні їжачки з яловичого фаршу не настільки низькокалорійні, як з індички, але все одно дуже смачні і корисні.
Інгредієнти:
Рисова крупа – 150 гр.
Фарш з яловичини – 500 гр.
Часник – 2 зубчики.
Морква – 1 шт.
Цибуля ріпчаста – 2 шт.
Соняшникова олія – 1-2 ст. л.
Сметана – 100 мл
Томатна паста (м’якоть томатів) – 2-3 ст. л.
Сіль – за смаком.
Петрушка або кріп – 1 пучок.
Чебрець – за смаком.
Розмарин – 1-2 гілочки.
Мелений чорний перець – за смаком.
Процес приготування:
Рис відварюємо, зливаємо воду, не промиваємо.
Одну цибулину подрібнюємо ножем або блендером. Зубчики часнику, дуже дрібно нарізаємо або пропускаємо через прес.
З’єднуємо фарш, рис, цибулю, часник, сіль, перець і чебрець, гарненько перемішуємо. З отриманої маси формуємо м’ясні кульки невеликого діаметра, 4-6 сантиметрів.
Другу цибулину дрібно ріжемо, моркву натираємо на крупній тертці. На соняшниковій олії обсмажуємо цибулю і моркву. Додаємо до овочів томатну пасту і сметану, перемішуємо, тушкуємо 2-3 хвилини.
Беремо об’ємну каструлю або глибоку сковороду, перекладаємо в неї м’ясні кульки, до них кладемо обсмажені овочі в томатній пасті і сметані, заливаємо 200-300 мл кип’яченої води. Додаємо сіль за смаком, гілочки розмарину. Під закритою кришкою на повільному вогні готуємо їжачків з м’яса 30-35 хвилин. Готову страву прикрашаємо зеленню і подаємо до столу.