Їжачки з фаршу з рисом і підливою – 9 рецептів на сковороді в духовці, каструлі покроково з фото
Як приготувати смачні їжачки з фаршу з рисом в каструлі?
Якщо ви з тих, хто любить, щоб страва тонуло у смачною підливці, то замініть сковороду на каструлю. Смак страви від цього не постраждає, але вийде більше підливи.
Інгредієнти:
Рис – 100-150 гр.
Цибуля – 1 шт.
Яйце – 1 шт.
Фарш – 350-400 гр.
Томатна паста – 2 ст. л.
Спеції – за смаком.
Борошно пшеничне – 1 ст. л.
Рослинна олія – 2 ст. л.
Зелень.
Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Рис перед приготуванням варимо до напівготовності, остуджуємо і змішуємо з фаршем, додаємо сіль, спеції, яйце і ретельно перемішуємо.
З отриманої м’ясної маси формуємо кульки приблизно одного розміру і кладемо їх на дно каструлі. Бажано, щоб кульки помістилися в один ряд, але якщо буде кілька рядів, то блюдо це не зіпсує, просто потрібно буде більше підливи.
Цибулину і моркву очищаємо. Моркву тремо на крупну тертку, цибулю подрібнюємо ножем. На сковороді обсмажуємо моркву і цибулю, додаємо томатну пасту, перемішуємо. Потім додаємо столову ложку борошна, смажимо, постійно помішуючи 1-2 хвилини і вливаємо воду. Додаємо спеції, доводимо суміш до кипіння і перелити її в каструлю до м’яса.
Закриваємо каструлю кришкою і тушкуємо їжачків з фаршу на невеликому вогні 25-30 хвилин. За пару хвилин до готовності додаємо в підливку мелконарезанного зелень.