Їжачки з фаршу з рисом і підливою – 9 рецептів на сковороді в духовці, каструлі покроково з фото
Дуже смачний і простий рецепт їжачків c підливою в мультиварці
Їжачки з рисом з м’ясного фаршу саме по собі самодостатня страва, але ніхто не заважає вам подавати його з тушкованими овочами або картопляним пюре, а підлива буде прекрасно доповнювати гарнір.
Інгредієнти:
Курка – 200-250 гр.
Свинина – 200 гр.
Томатний соус, подрібнені помідори або кетчуп – 3 ст. л.
Головка цибулі – 1 шт.
Яйце – 1 шт.
Гриби – 50 гр.
Панірувальні сухарі – 2 ст. л.
Рис дліннозерновой – 0,5 ст.
Сметана будь-якої жирності – 3 ст. л.
Борошно – 1 ст. л.
Суміш перців – за смаком.
Дрібна сіль – за смаком.
Процес приготування:
М’ясо і гриби пропускаємо через м’ясорубку.
Лук очистимо від лушпиння і дрібно наріжемо. Моркву чистимо, миємо і тремо на крупну тертку. На сковороді з невеликою кількістю соняшникової олії обсмажуємо цибулю і моркву.
Рис промиваємо холодною водою, поки вода не стане прозорою.
Кладемо обсмажені цибулю з морквою, рис до м’яса, туди ж розбиваємо яйце, додаємо панірувальні сухарі, спеції і сіль за смаком, ретельно перемішуємо.
Змішуємо сметану, томатну пасту, склянка води, борошно. Це буде служити основою для підливи.
З фаршу формуємо кульки невеликого діаметра, вільно розкладаємо їх у чашу мультиварки. Заливаємо м’ясні кульки маринадом, посипаємо перцем, закриваємо кришку мультиварки. Ставимо програму «Тушкування» на 40 хвилин. Поки готуються їжачки з фаршу, можна встигнути приготувати гарнір.