Їжачки з фаршу з рисом і підливою – 9 рецептів на сковороді в духовці, каструлі покроково з фото

Дуже смачний і простий рецепт їжачків c підливою в мультиварці

Їжачки з рисом з м’ясного фаршу саме по собі самодостатня страва, але ніхто не заважає вам подавати його з тушкованими овочами або картопляним пюре, а підлива буде прекрасно доповнювати гарнір.

Інгредієнти:

  • Курка – 200-250 гр.
  • Свинина – 200 гр.
  • Томатний соус, подрібнені помідори або кетчуп – 3 ст. л.
  • Головка цибулі – 1 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Гриби – 50 гр.
  • Панірувальні сухарі – 2 ст. л.
  • Рис дліннозерновой – 0,5 ст.
  • Сметана будь-якої жирності – 3 ст. л.
  • Борошно – 1 ст. л.
  • Суміш перців – за смаком.
  • Дрібна сіль – за смаком.

Процес приготування:

  • М’ясо і гриби пропускаємо через м’ясорубку.
  • Лук очистимо від лушпиння і дрібно наріжемо. Моркву чистимо, миємо і тремо на крупну тертку. На сковороді з невеликою кількістю соняшникової олії обсмажуємо цибулю і моркву.
  • Рис промиваємо холодною водою, поки вода не стане прозорою.
  • Кладемо обсмажені цибулю з морквою, рис до м’яса, туди ж розбиваємо яйце, додаємо панірувальні сухарі, спеції і сіль за смаком, ретельно перемішуємо.
  • Змішуємо сметану, томатну пасту, склянка води, борошно. Це буде служити основою для підливи.
  • З фаршу формуємо кульки невеликого діаметра, вільно розкладаємо їх у чашу мультиварки. Заливаємо м’ясні кульки маринадом, посипаємо перцем, закриваємо кришку мультиварки. Ставимо програму «Тушкування» на 40 хвилин. Поки готуються їжачки з фаршу, можна встигнути приготувати гарнір.
  • Приємного апетиту!