Їжачки з фаршу з рисом і підливою – 9 рецептів на сковороді в духовці, каструлі покроково з фото
Дієтичні їжачки з фаршу з рисом на пару
Їжа, приготована на пару вважається більш корисною. Вона зберігає свій колір, форму, смакові якості і велика кількість корисних властивостей.
Інгредієнти:
Не пропарений рис– 150 гр.
М’ясний фарш – 350-400 гр.
Цибуля ріпчаста – 1 шт.
Часник – 2-3 зубчики.
Морквина невеликого розміру – 1 шт.
Спеції – за смаком.
Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Рис варимо до напівготовності, промивати його не потрібно, просто зливаємо воду і залишаємо остигати.
Цибулю очистити, дрібно нарізаємо. Часник пропускаємо через прес. Морква промиваємо, очищаємо і тремо на крупну тертку.
Змішуємо фарш з цибулею, рисом, морквою і часником, додаємо спеції й сіль по смаку, перемішуємо. З отриманої маси, змоченими у воді руками, формуємо кульки.
М’ясні їжачки з рисом викладаємо у форму пароварки. Для того, щоб блюдо вийшло більш ароматним, до м’яса можна покласти чебрець, базилік або гілочку розмарину. Готуємо тефтелі протягом 30-40 хвилин. Готових їжачків з фаршу з рисом подаємо разом зі свіжими овочами та зеленню.