Їжачки з фаршу з рисом і підливою – 9 рецептів на сковороді в духовці, каструлі покроково з фото

Дієтичні їжачки з фаршу з рисом на пару

Їжа, приготована на пару вважається більш корисною. Вона зберігає свій колір, форму, смакові якості і велика кількість корисних властивостей.

Інгредієнти:

  • Не пропарений рис– 150 гр.
  • М’ясний фарш – 350-400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 2-3 зубчики.
  • Морквина невеликого розміру – 1 шт.
  • Спеції – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

  • Рис варимо до напівготовності, промивати його не потрібно, просто зливаємо воду і залишаємо остигати.
  • Цибулю очистити, дрібно нарізаємо. Часник пропускаємо через прес. Морква промиваємо, очищаємо і тремо на крупну тертку.
  • Змішуємо фарш з цибулею, рисом, морквою і часником, додаємо спеції й сіль по смаку, перемішуємо. З отриманої маси, змоченими у воді руками, формуємо кульки.
  • М’ясні їжачки з рисом викладаємо у форму пароварки. Для того, щоб блюдо вийшло більш ароматним, до м’яса можна покласти чебрець, базилік або гілочку розмарину. Готуємо тефтелі протягом 30-40 хвилин. Готових їжачків з фаршу з рисом подаємо разом зі свіжими овочами та зеленню.
  • Приємного апетиту!