Їжачки з фаршу з рисом і підливою – 9 рецептів на сковороді в духовці, каструлі покроково з фото

Покроковий рецепт приготування м’ясних їжачків в сметанному соусі

Їжачки з фаршу можна готувати не тільки в томатному соусі, але також і в сметанному. Таке блюдо буде дуже ніжним, а м’ясо буде просто танути в роті.

Інгредієнти:

  • М’ясний фарш – 400-500 гр.
  • Ріпчаста цибуля – 1 шт.
  • Рисова крупа – 150 гр.
  • Куряче яйце – 2 шт.
  • Сметана – 100 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Пшеничне борошно – 3 ст. л.
  • Соняшникова олія – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

  • Цибулину очистити і дрібно нарізаємо.
  • Рис відварюємо до напівготовності, зливаємо воду, промивати його не потрібно. Залишаємо осторонь остигати.
  • Змішуємо фарш, яйця, рис і цибулю, солимо і перчимо за смаком.
  • З м’яса робимо невеликі кульки, потім у борошні й обсмажуємо з усіх боків на сковорідці і перекладаємо в каструлю.
  • В окремій ємності збиваємо сметану і склянку кип’яченої води, додаємо трохи солі і перцю. Отриманим соусом заливаємо м’ясні кульки, ставимо на вогонь, доводимо соус до кипіння, зменшуємо вогонь і тушкуємо під закритою кришкою 20-25 хвилин. Таке блюдо підійде як для дорослих, так і для дітей.
  • Приємного апетиту!