Їжачки з фаршу з рисом і підливою – 9 рецептів на сковороді в духовці, каструлі покроково з фото
Покроковий рецепт приготування м’ясних їжачків в сметанному соусі
Їжачки з фаршу можна готувати не тільки в томатному соусі, але також і в сметанному. Таке блюдо буде дуже ніжним, а м’ясо буде просто танути в роті.
Інгредієнти:
М’ясний фарш – 400-500 гр.
Ріпчаста цибуля – 1 шт.
Рисова крупа – 150 гр.
Куряче яйце – 2 шт.
Сметана – 100 гр.
Перець чорний мелений – за смаком.
Пшеничне борошно – 3 ст. л.
Соняшникова олія – 2 ст. л.
Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Цибулину очистити і дрібно нарізаємо.
Рис відварюємо до напівготовності, зливаємо воду, промивати його не потрібно. Залишаємо осторонь остигати.
Змішуємо фарш, яйця, рис і цибулю, солимо і перчимо за смаком.
З м’яса робимо невеликі кульки, потім у борошні й обсмажуємо з усіх боків на сковорідці і перекладаємо в каструлю.
В окремій ємності збиваємо сметану і склянку кип’яченої води, додаємо трохи солі і перцю. Отриманим соусом заливаємо м’ясні кульки, ставимо на вогонь, доводимо соус до кипіння, зменшуємо вогонь і тушкуємо під закритою кришкою 20-25 хвилин. Таке блюдо підійде як для дорослих, так і для дітей.