Хачапурі по-аджарськи – 9 рецептів з фото покроково

Хачапурі по-аджарськи на сковороді в домашніх умовах

Зробити хачапурі по-аджарськи можна на сковороді, злегка адаптувавши класичні рецепти приготування. Тісто буде використовуватися без дріжджів, а начинка буде відразу ж змішуватися з тестом. У підсумку виходить швидкий варіант хачапурі, чому смак анітрохи не страждає.

Час готування: 35 хв.

Порцій: 2.

Інгредієнти:

  • Твердий сир ‑ 210 р.
  • Яйця курячі ‑ 2 шт.
  • Борошно пшеничне ‑ 4 ст. л.
  • Розпушувач тіста ‑ 0,5 ч. л.
  • Кефір ‑ 210 мл
  • Сіль – за смаком
  • Зелень ‑ 1 пучок.

Процес приготування:

  • Сир натерти на крупній тертці. Сир можна взяти будь твердих сортів, проте краще змішати навпіл сир Сулугуні.
  • Зелень помити, обсушити і нарізати дуже дрібно. Для цих цілей можна узяти петрушку, зелений лук або базилік.
  • Змішати яйця, сир, розпушувач для тіста, сіль (потрібно пробувати, сир може бути досить солоним) і просіяне борошно.
  • Додати в цю масу кефір, жирний несолодкий йогурт без добавок або кисле молоко, збити все міксером. Тісто по консистенції має нагадувати жирну сметану. Консистенцію тіста можна регулювати додаванням кефіру або борошна.
  • Зелень всипати в тісто для хачапурі і добре розмішати.
  • Сковороду змастити мінімально рослинним маслом без запаху за допомогою силіконової кисті. Розігріти сковороду на сильному вогні, вилити тісто і накрити кришкою.
  • Смажити хачапурі на середньому вогні на одній стороні до рум’яності, потім акуратно перевернути, знову накрити кришкою і довести до повної готовності.
  • Зняти зі сковороди на блюдо, порізати на порційні сегменти і подавати в гарячому вигляді до чаю або домашньому провину.
  • Приємного апетиту!