Хачапурі по-аджарськи – 9 рецептів з фото покроково
Хачапурі по-аджарськи на сковороді в домашніх умовах
Зробити хачапурі по-аджарськи можна на сковороді, злегка адаптувавши класичні рецепти приготування. Тісто буде використовуватися без дріжджів, а начинка буде відразу ж змішуватися з тестом. У підсумку виходить швидкий варіант хачапурі, чому смак анітрохи не страждає.
Час готування: 35 хв.
Порцій: 2.
Інгредієнти:
Твердий сир ‑ 210 р.
Яйця курячі ‑ 2 шт.
Борошно пшеничне ‑ 4 ст. л.
Розпушувач тіста ‑ 0,5 ч. л.
Кефір ‑ 210 мл
Сіль – за смаком
Зелень ‑ 1 пучок.
Процес приготування:
Сир натерти на крупній тертці. Сир можна взяти будь твердих сортів, проте краще змішати навпіл сир Сулугуні.
Зелень помити, обсушити і нарізати дуже дрібно. Для цих цілей можна узяти петрушку, зелений лук або базилік.
Змішати яйця, сир, розпушувач для тіста, сіль (потрібно пробувати, сир може бути досить солоним) і просіяне борошно.
Додати в цю масу кефір, жирний несолодкий йогурт без добавок або кисле молоко, збити все міксером. Тісто по консистенції має нагадувати жирну сметану. Консистенцію тіста можна регулювати додаванням кефіру або борошна.
Зелень всипати в тісто для хачапурі і добре розмішати.
Сковороду змастити мінімально рослинним маслом без запаху за допомогою силіконової кисті. Розігріти сковороду на сильному вогні, вилити тісто і накрити кришкою.
Смажити хачапурі на середньому вогні на одній стороні до рум’яності, потім акуратно перевернути, знову накрити кришкою і довести до повної готовності.
Зняти зі сковороди на блюдо, порізати на порційні сегменти і подавати в гарячому вигляді до чаю або домашньому провину.