Хачапурі по-аджарськи – 9 рецептів з фото покроково
Як спекти хачапурі з дріжджового тіста?
Навряд чи хтось відмовиться від м’якого ароматного хачапурі, приготованого на дріжджовому тесті з додаванням молока. В начинку краще покласти 2 види сиру, ропні і більше прісний м’який, щоб дотримати баланс смаку.
Час приготування: 1 година 30 хв.
Порцій: 2.
Інгредієнти:
Борошно пшеничне – 310 р.
Молоко – 110 мл
Вода – 90 мл
Цукровий пісок – 2 ч. л.
Сіль – 0,5 ч. л.
Дріжджі сухі – 5 р.
Яйця курячі – 2 шт.
Сир Сулугуні – 160 р.
Сир Адигейський – 140 р.
Масло вершкове – 45 р.
Масло рослинне – 30 мл
Процес приготування:
Молоко і воду змішати, підігріти до теплого стану (не гарячий і не холодного). Додати дріжджі, цукровий пісок 3 ст. л. борошна. Перемішати і залишити в теплому місці на 20 хв, поки над опарою не підніметься дріжджова шапочка.
Всипати в опару сіль, просіяти борошно і замісити тісто. Зібрати його в кулю, накрити посуд з тестом марлею або чистим кухонним рушником і залишити в теплі на 45-50 хв.
Після цього додати до тесту рослинне масло без запаху, ретельно його вимісити руками або кухонних машині близько 10 хв.
Поділити шматок тіста на 2 частини і скачати з них кульки. Залишити полежати ще 10 хв.
Сири потерти крупно на тертці, можна додати сіль, улюблені прянощі або дрібно нарубану зелень.
Стіл припылить борошном, приплюснути рукою кульки тіста, розкачати з них тонкі овали. Розкласти начинку по краю, потім з двох сторін скрутити краї тіста всередину і сформовать човник. Всередину викласти начинку із сиру, духовку нагріти до 210 градусів.
Деко застелити пергаментом, викласти хачапурі, відправити в духовку на 20 хв, потім вийняти і викласти по 1 яйцю в центр з шматочком вершкового масла. Випікати ще 5 хв.