Хачапурі по-аджарськи – 9 рецептів з фото покроково

Як спекти хачапурі з дріжджового тіста?

Навряд чи хтось відмовиться від м’якого ароматного хачапурі, приготованого на дріжджовому тесті з додаванням молока. В начинку краще покласти 2 види сиру, ропні і більше прісний м’який, щоб дотримати баланс смаку.

Час приготування: 1 година 30 хв.

Порцій: 2.

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 310 р.
  • Молоко – 110 мл
  • Вода – 90 мл
  • Цукровий пісок – 2 ч. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Дріжджі сухі – 5 р.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Сир Сулугуні – 160 р.
  • Сир Адигейський – 140 р.
  • Масло вершкове – 45 р.
  • Масло рослинне – 30 мл

Процес приготування:

  • Молоко і воду змішати, підігріти до теплого стану (не гарячий і не холодного). Додати дріжджі, цукровий пісок 3 ст. л. борошна. Перемішати і залишити в теплому місці на 20 хв, поки над опарою не підніметься дріжджова шапочка.
  • Всипати в опару сіль, просіяти борошно і замісити тісто. Зібрати його в кулю, накрити посуд з тестом марлею або чистим кухонним рушником і залишити в теплі на 45-50 хв.
  • Після цього додати до тесту рослинне масло без запаху, ретельно його вимісити руками або кухонних машині близько 10 хв.
  • Поділити шматок тіста на 2 частини і скачати з них кульки. Залишити полежати ще 10 хв.
  • Сири потерти крупно на тертці, можна додати сіль, улюблені прянощі або дрібно нарубану зелень.
  • Стіл припылить борошном, приплюснути рукою кульки тіста, розкачати з них тонкі овали. Розкласти начинку по краю, потім з двох сторін скрутити краї тіста всередину і сформовать човник. Всередину викласти начинку із сиру, духовку нагріти до 210 градусів.
  • Деко застелити пергаментом, викласти хачапурі, відправити в духовку на 20 хв, потім вийняти і викласти по 1 яйцю в центр з шматочком вершкового масла. Випікати ще 5 хв.
  • Приємного апетиту!