Хачапурі по-аджарськи – 9 рецептів з фото покроково

Простий і смачний рецепт хачапурі по-аджарськи з сиром

Хачапурі можна готувати не тільки з сиром, але і з сиром в якості начинки. Головне при цьому начинку добре посолити, щоб не отримати прісне блюдо.

Час готування: 1 година 35 хв.

Порцій: 8.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Борошно пшеничне – 470 р.
  • Вода – 240 р.
  • Масло рослинне – 35 мл
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Дріжджі сухі – 5 р.

Для начинки:

  • Сир – 320 р.
  • Сіль, прянощі – за смаком.
  • Зелень – 10 р.
  • Яйця курячі – 9 шт. + жовток для змазування.

Процес приготування:

  • Просіяти в миску борошно, змішати її з дріжджами, сіллю, влити теплу воду і соняшникову олію. Зібрати тісто в кулю, накрити миску рушником і дати постояти в теплому місці близько 45 хв.
  • Зелень вимити, обсушити і дрібно нарізати. Додати до зелені сир, яйце, прянощі і розтовкти до однорідної консистенції. Посолити по своєму смаку.
  • Поділити тісто на 8 частин, кожну розкачати в циліндр товщиною 5 мм
  • Краї тіста скрутити трубочкою по напрямку до середини, кінці защипнути, середину розсунути пальцями, щоб отримати форму човники.
  • Змастити тісто по краях і центр заготовок жовтком за допомогою кисті, по центру розкласти начинку з сиру.
  • Перемістити хачапурі на деко, викладений харчовим пергаментом, прибрати в духовку і пекти при 200 градусах протягом 20 хв.
  • Дістати деко, викласти в кожне хачапурі по яйцю, знову прибрати в духовку і пекти близько 5 хв.
  • Є хачапурі, відламуючи шматочки м’якуша і вмочуючи їх у жовток.
  • Приємного апетиту!