Хачапурі по-аджарськи – 9 рецептів з фото покроково
Простий і смачний рецепт хачапурі по-аджарськи з сиром
Хачапурі можна готувати не тільки з сиром, але і з сиром в якості начинки. Головне при цьому начинку добре посолити, щоб не отримати прісне блюдо.
Час готування: 1 година 35 хв.
Порцій: 8.
Інгредієнти:
Для тіста:
Борошно пшеничне – 470 р.
Вода – 240 р.
Масло рослинне – 35 мл
Сіль – 0,5 ч. л.
Дріжджі сухі – 5 р.
Для начинки:
Сир – 320 р.
Сіль, прянощі – за смаком.
Зелень – 10 р.
Яйця курячі – 9 шт. + жовток для змазування.
Процес приготування:
Просіяти в миску борошно, змішати її з дріжджами, сіллю, влити теплу воду і соняшникову олію. Зібрати тісто в кулю, накрити миску рушником і дати постояти в теплому місці близько 45 хв.
Зелень вимити, обсушити і дрібно нарізати. Додати до зелені сир, яйце, прянощі і розтовкти до однорідної консистенції. Посолити по своєму смаку.
Поділити тісто на 8 частин, кожну розкачати в циліндр товщиною 5 мм
Краї тіста скрутити трубочкою по напрямку до середини, кінці защипнути, середину розсунути пальцями, щоб отримати форму човники.
Змастити тісто по краях і центр заготовок жовтком за допомогою кисті, по центру розкласти начинку з сиру.
Перемістити хачапурі на деко, викладений харчовим пергаментом, прибрати в духовку і пекти при 200 градусах протягом 20 хв.
Дістати деко, викласти в кожне хачапурі по яйцю, знову прибрати в духовку і пекти близько 5 хв.
Є хачапурі, відламуючи шматочки м’якуша і вмочуючи їх у жовток.